Enda flere tar over Rema-butikken

Da elever tok over Rema 1000 Melhus Torg vakt det region og nasjonal oppsikt. Nå blir konseptet utvidet.

SAMARBEID: Rektor Hanne Mari Sæther fra Melhus videregående skole, elev Christian Øyås, kjøpmann Kristian Lorvik og regiondirektør Vidar Andersen fra Rema Trøndelag. Bildet er fra Rema 1000 Melhus Torg i mai.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Elevdriften av Remabutikken Melhus Torg ble en så stor suksess at lignende konsept skal prøves ut på blant annet Støren. Overtakelsen på Melhus i mai i fjor ble lagt merke til regionalt og nasjonalt, og nå får enda flere elever i videregående skole muligheten til å prøve seg på realistisk butikkdrift, forteller Tom Roger Stamnli hos Rema 1000 Støren.


Elever tar over hele butikken

For første gang i Rema-systemet skal elever ta over drifta av hele butikken.

 

Onsdag blir det stort kickoff for utvidelsen av konseptet, og kick-offen er i Melhus rådhus. Stamnli forteller at elever fra flere kommuner er invitert til samlinga, og at det også vil komme representanter for Rema-ledelsen.


Elever fra Melhus tok over Rema-butikk

Rema-ledelsen er så begeistret for elevenes innsats at konseptet kan bli overført til andre butikker og land.

 

– 28. mars blir det overtakelse av Rema-butikken på Støren, og forberedelsene er i gang, sier Stamnli.

I tillegg til Rema 1000 på Støren, skal elever ta over drifta for én dag i Rema-butikker på Orkanger, Lade Arena i Trondheim, Elgseter i Trondheim, Botngård, Stjørdal, Verdal, Steinkjer og Melhus Torg. Det var i sistnevnte butikk at elever for første gang gikk inn i alle rollene av butikkdrifta en dag i mai, og de fikk også prøve seg på håndtering av kunder som kom til Post i butikk. Opplegget er et samarbeid mellom de videregående skolene og Rema 1000 samt andre aktører.


Får endelig ny innkjørsel etter ni års venting

Innkjørselen ved Rema 1000 i Melhus sentrum førte til trafikkaos, men nå blir det endelig ny løsning.