Elever ved Skjetlein og Øya får praksis i store bedrifter

Skjetlein videregående skole får i morgen besøk av bedrifter som tilbyr praksisplass til elever som går naturbruk og har tenkt å ta høyere utdanning.

SKJETLEIN: Nellik er favorittkua til Hilde Paulsen (i midten), og hun hadde til og med pyntet den med en rød sløyfe i halen før kuslippet i vår. Sammen med lærer Ingrid Resell og elev Lene Fiskvik passet de på at kyrne oppførte seg noenlunde på beitet.  Foto: Marthe Eid

Nyheter

Naturbruk er en av 13 ulike studieretninger i videregående skole, og i melhusområdet er det Øya og Skjetlein videregående skoler som tilbyr dette tilbudet, opplyser Kåre Presthus, avdelings-leder for yrkesfag ved Skjetlein videregående skole.

- Mange elever ønsker å gå naturbruk, men samtidig kan det det kan være en viss usikkerhet på hva man egentlig blir når man har gått naturbruk. En godt skjult hemmelighet er at ved å gå naturbruk, har man akkurat de samme mulighetene til å ta høyere utdanning som om man går vanlig studiespesialisering, men med en langt mer praktisk og levende utdanning, derav vårt motto «levende fag», opplyser Presthus. For å vise at landbruksnæringen tilbyr mange yrkesmuligheter, samarbeidernaturbruksskolene i Trøndelag med store selskaper som Felleskjøpet, Tine, Nortura og Allskog, selskaper som trenger spisskompetanse på mange områder.


Den store familiedagen på gården på Kvål nærmer seg

Under årets landbruksdag på Kvål vil matproduksjon i et klima i endring være et sentralt tema.

 

Disse bedriftene tilbyr naturbrukselever med interesse for høyere utdanning å ha praksis i bedriftene, og de kommer til Skjetlein for å presentere yrkesmulighetene i sine selskaper. De skal treffe elevene på onsdag, forteller Presthus.

TIP-fag fra Melhus

Mange av elevene på Skjetlein kommer fra Gauldalen, og neste år skal fagretningen Teknologi og industriell produksjon flyttes fra Melhus videregående skole til Skjetlein. I løpet av dette året skal bygges et nytt bygg på 1000 kvadratmeter som skal huse undervisningslokaler og verksteder, og her skal det utdannes landbruksmekanikere og anleggsmaskinmekanikere som er sterkt etterspurt i maskinbransjen for å holde hjulene i gang.


Fylkeskommunen har ansatt tre nye rektorer i Trøndelag

De videregående skolene i Orkdal, Strinda og Vanvikan får nye rektorer.