Varaordfører Stine Estenstad (H) er valgt til Melhus Høyres ordførerkandidat under kommunestyrevalget neste høst.

Et enstemmig nominasjonsmøte stilte seg bak nominasjonskomiteens forslag om å gi ny tillit til Stine Estenstad, og det skjedde mandag kveld. Trønderbladet har tidligere skrevet om at nominasjonskomiteen ønsket Estenstad på topp. Partiet har ønsket en trinnvis nominasjon, og tar stilling til resten av lista senere i høst.

Estenstad har vært aktiv politiker i Melhus kommune siden 2003, og er utdannet sykepleier med tilleggsutdannelse i ledelse fra HiNT. Hun har jobbet i hjemmesykepleien og har vært daglig leder for Frivilligsentralen.

Nominasjonskomiteen har ifølge ei pressemelding, bestått av Guro Angell Gimse (leder), Ove Eggen (nestleder), Mona Lilleberg, Per Dolmseth, Tove Børseth, Ragnar Vigdal, Marte Olden Jakobsen, Jan Owesen og Marius Krogstad Aune.

Trønderbladet har tidligere skrevet om at også ordfører Gunnar Krogstad (Ap) har takket ja til å stå på lista igjen. Senterpartiet har ikke kommet i gang med nominasjonen ennå, opplyser Jorid Jagtøyen som er opposisjonsleder i kommunestyret og tidligere ordfører. Jagtøyen sier at hun vil ta en ny periode.