– Vi trodde ikke det komme så mange på grunn av været, sier Monica Broen, leder for grendalaget i Hauka.

Varm stemning

Torgdagen ble arrangert i Hauka forsamlingshus på lørdag, og det var litt surt vær med vind og 13–14 grader. Været førte til at de fleste holdt seg inne i forsamlingshuset, og med den store tilstrømninga var det fullt rundt bordene og ved bodene. Boder var det også utendørs.

– Det er niende året vi arrangerer torgdag. Torgdagen startet ved gammelbutikken, og så hadde vi torgdag ved skolen. Men der tok de strømmen så vi flyttet til forsamlingshuset, forteller Broen.

Broen er meget godt fornøyd med oppmøtet, og hun er også svært glad for at så mange utstillere kom.

– 27 utstillere kom, og vi tilbød at de kunne få ha gratis bodplass om de ga gevinster til lotteriet. Jeg er imponert over den høye kvaliteten på varene, og folk har jo laget dem i hjemmet, sier Broen.

Ung utstiller

Én av utstillerne var Johan Stenbro (14) fra Soknedal. Sammen med bestefar Ottar Rise hadde han laget 12 krakker for salg. Interessen for snekring startet i 12-årsalderen, og Johan synes det er moro å holde på med trearbeid på fritida. Inger Astri W. Andreassen fra Hovin var også utstiller, og hadde med varer i ulike håndarbeidsteknikker.

Hauka ungdomslag hadde barneaktiviteter, og ungene benket seg gjerne for å få ansiktsmaling.

– Det er et fint arrangement som samler bygda og folk utenfra. Oppmøtet er bra, sier Sondre Lilleøkdal, Nils Inge Bjerkenås, Vegar Rognes og Mats Budal.