I 14-tida mandag gikk strømmen i blant annet Melhus sentrum. TrønderEnergi har sendt melding til berørte kunder om at strømmen kan bli bort helt til klokka 17.

- 1707 strømkunder er uten strøm. Vi vet foreløpig ikke årsaken til strømbruddet. Montører er på vei for å lete etter feilen, sier kommunikasjonsrådgiver Ole Marius Ingvaldsen i TrønderEnergi.

Leter etter feilen

Ingvaldsen opplyser at TrønderEnergi har montører ute i felt som skal benyttes til å lete etter årsaken til strømbruddet. Ifølge nettsentralen hos TrønderEnergi skyldes strømbruddet høyspentfeil, og opplyser at det har vært utfall i Gimse trafostasjon.

Klokka 15.15 opplyser Ingvaldsen at de fortsatt ikke har funnet feilen som fører til strømbruddet.

- Vi setter på strømmen igjen i områdene hvor vi vet at feilen ikke ligger. Men det er fortsatt kunder uten strøm, sier han.

Coop Extra ble midlertidig stengt på grunn av strømbruddet. Foto: May Britt Reitbakken

Strømmen er tilbake igjen

Kort tid etter kunne Ingvaldsen fortelle at over 1000 kunder har fått tilbake strømmen, og klokka 15.30 var alle kundene i Melhus forsynt med elektrisitet igjen.

- Vi har ennå ikke funnet feilen, men det viktigste nå er at vi har fått strømsatt alle kundene igjen. Vi jobber videre med å finne ut hva strømbruddet skyldes, opplyser Ingvaldsen.

Gimse trafostasjon Foto: Gunn Heidi Nakrem