Ifølge planforslaget til Trebetong, skal det nye terrassebygget inneholde minst 25 leiligheter. Terrassebygget er tenkt oppført i seks etasjer med parkeringskjeller. Kommunen har stilt krav om at leilighetsbygget må ha minst 39 parkeringsplasser siden det generelle kommunale kravet er på 1,5 parkeringsplasser pr. boenhet.

Ved Løvsetvegen

Rønningen panorama er planlagt oppført på ei ubebygd tomt ved Løvsetvegen og rett overfor Løvset barnehage og noen gårdstun. Avstanden til Høyeggen skole er to kilometer slik at det ikke er behov for skoleskyss for barn fra andre klasse og oppover.

Området der terrassebygget er planlagt, er på 6,4 dekar og ligger i bratt terreng. Melhus kommune har utarbeidet en risiko- og sårbarhetsanalyse, og kommunen slår fast at området ikke ligger i rasutsatt område. Melhus formannskap har vedtatt at planforslaget for Rønningen panorama kan legges ut på høring, men stiller som krav blant annet at det må gjennomføres en geoteknisk vurdering og at det må dokumenteres at det er tilstrekkelig kapasitet på vann- og avløpsanlegg.

Ute på høring

Byggeplanene har vært ute på ei forhåndshøring, og blant dem som har uttalt seg er Fylkesmannen. Mens et boligfelt litt lenger nord på Løvset fikk tommelen ned fra fylkesrådmannen, mener Fylkesmannen at Rønningen panorama er i samsvar med rikspolitiske retningslinjer fordi det legges opp til opptil 40 leiligheter i bygget. Fylkesmannen mener at det må settes et minimumskrav til antall boenheter.

Norges vassdrags- og energidirektorat mener at grunnforholdene må utredes selv om kommunen viser til at det ikke ble vurdert å foreligge fare for kvikkleireskred da nabofeltet Rønningstrøa ble vedtatt.

Velforeninger og naboer er kritiske

Naboer har reist spørsmålet om Løvsetvegen som er en fylkesveg, er dimensjonert for økt trafikk som ventes å komme gjennom boligbygginga. Dette spørsmålet reises også av Rønningsgjerdet velforening som også tar opp om det er nok kapasitet i barnehage og skole, og velforeninga etterlyser at det settes plass til for eksempel en butikk. Velforeninga mener det er brudd på den generelle byggeskikken i området om det kommer et stort leilighetsbygg, og at et slikt bygg kan forringe verdien på dagens boliger.

Blomstertunet velforening er bekymret for at opp til 160 boenheter i samme område om en tar med andre byggeplaner, kan gi uheldig fortetting.