10 av 14 kommunestyremedlemmer i Arbeiderpartiets gruppe i Melhus har sagt ja til å stå på lista ved neste års kommunestyrevalg.

Fire ønsker altså å gå ut av kommunestyret, og det er Berit Wold Fjelle, Bente Estenstad, Svein Hovin og Ingar Lomheim.

De to førstnevnte sitter begge i Melhus formannskap. Wold Fjelle var tidligere leder for komité for oppvekst og kultur, og gikk av som komitéleder fordi hun fikk plass i formannskapet. Svein Hovin har markerte seg som en ombudsmann spesielt for de sørlige delene av kommunen.

– Ingen dramatikk

– Det ligger ingen dramatikk i dette, og har ingenting med misnøye med Arbeiderpartiets politikk å gjøre. Alle har vist til forhold utenom partiet. Vi har selvfølgelig snakket med alle fire flere ganger, i og med at de er dyktige politikere som vi gjerne ville ha med videre, men har etter hvert akseptert deres beslutning. Alle har imidlertid sagt at de fortsatt vil delta i partiarbeid og valgkamp fremover, sier Anne Grethe Tevik, leder i nominasjonskomiteen.

Tevik sitter i kommunestyret og var i tenkeboksen om hun skulle ta gjenvalg. Til slutt falt hun ned på at hun vil ta gjenvalg selv om hun opprinnelig hadde bestemt seg for å sitte bare én periode.

– Gjennom arbeidet med nominasjonskomiteen og etter å ha sittet tre år i kommunestyret  har jeg sett hvor interessant politikk er, og Melhus er en kommune i stor vekst hvor det vil skje myei årene framover, sier Tevik.

Overfor nominasjonskomiteen som hadde møte torsdag kveld, har Wold Fjelle vist til at hun synes tre perioder er nok og at hun vil ha mer tid til barn og barnebarn, Estenstad til at hun er blitt heltids tillitsvalgt i kommunen, Hovin til at han vil bruke mer tid på familien og har andre jern i ilden mens Lomheim ønsker å ha mer tid til pensjonisttilværelsen.

Trønderbladet har tidligere skrevet at Gunnar Krogstad har sagt ja til en ny periode, og han har fortalt at han ikke har stilt krav om å få være toppkandidaten.

Jobber videre

Nominasjonskomiteen er i full sving, og Tevik forteller at det ikke byr på å finne gode kandidater. Forslaget til valgliste skal være ferdig til 1. oktober. Hvor mange partiet skal ha på valglista, er ifølge Tevik ikke bestemt ennå. Hun antyder at antallet skal være over 30.

– Vi ønsker ei liste som skal gjenspeile kommunen. Det vi sa etter nominasjonskomiteens møte sist torsdag, er at vi ønsker flere yngre kandidater, og kandidater som kan vise det mangfoldet Melhus har. Jeg er veldig optimistisk når det gjelder å finne fram til et godt listeforslag, sier Tevik.