Høstens store NATO-øvelse vil pågå for fullt utover høsten, men allerede nå er det aktivitet. Forsvaret melder at det italienske lasteskipet Capucine ankommer lørdag 18. august Åndalsnes, lastet med tungt materiell tilhørende det italienske forsvaret.

Statens vegvesen gjør veifarende oppmerksom på at det kommer til å bli en del militær traE136 fra Åndalsnes og videre inn i Romsdalen på søndag.

Det er imidlertid først i september at øvelsen blir merkbar i vårt distrikt. Utover september øker aktiviteten, og aktiviteten betegnes som høy i oktober og november. Også i skolenes høstferie kan det bli militær trafikk på veiene.

Både i Melhus og Midtre Gauldal vil det være militær aktivitet i form av kjøretøy på veiene og helikoptre og fly i lufta. Tusenvis vil passere på veier som E6 og fylkesveg 30, og det blir også militær trafikk i Orkdalen. Forsvaret opplyser at det kan bli 3500 deltakere på strekninga Melhus-Støren og Meldal-Orkanger. Øvelsen kan ifølge Forsvaret, gi en del støy. Orkanger havn er en av tre havner som skal benyttes i Trøndelag.

Statens vegvesen påpeker at det ikke er tillatt å bryte inn i en militær kolonne.