Hyttemarkedet i Melhus og Midtre Gauldal er ikke veldig hett, med bare 18 hytter til salgs i de to kommunene. Dette er i følge nettstedet Finn.no, registrert søndag 12. august. Prisene svinger fra 350.000 til 2.390.000 kroner.

Har vært seterbu

Den desidert minste hytta er den knøttlille Kustendalsbua i Singsås. Den er oppgitt til bare 15 kvadratmeter, og er eldgammel, fra 1733. Bua er restaurert, og de eldste stokkene skal være fra dette årstallet. Ser man på kvadratmeterpris er dette den nest dyreste hytta som er til salgs, til tross for at den ikke har innlagt strøm og vatn, og befinner seg en lang vandring fra bilveg. Selgeren har oppgitt prisen til 500.000 kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på 33.000 kroner. Da har du ikke egen eiendomstomt en gang, bare festeavtale.

Nå har denne bua andre kvaliteter enn det moderne hytter har. Den ligger 600 meter over havet, nær skoggrensa ved Storlifjellet, alene og midt i et fjellterreng med jakt- og fiskemuligheter. Selgeren oppgir at det heller ikke vil bli bygd hytter i nærheten. Hytta er eneste hus på en gammel setervoll.

Stort sprik i pris

Hyttene som er til salgs i Melhus og Midtre Gauldal har en snittpris på 895.000 kroner. Den dyreste ligger ved Benna på Kvål, og er prissatt til 2.390.000 kroner. Denne hytta er heller ikke stor, bare 52 kvadratmeter, men tomta på 2,2 dekar har flere mindre hus, og grenser ned til innsjøen.

En prakteiendom ved Benna på Kvål er den dyreste hytta som er til salgs på Finn.no i Melhus og Midtre Gauldal.

Den rimeligste hytta er et restaureringsobjekt på 45 kvadratmeter i Forbygda i Singsås. Den er oppgitt til 350.000 kroner. Tomta er bare 303 kvadratmeter, og når det gjelder kvadratmeterpris på hytta er den aller rimeligst, bare 7.770 kroner.

I Fordalen i Singsås er denne hytta til salgs. Pris 350.000 kroner.

Finn.no finner du oversikten over hytter som er til salgs i Melhus og Midtre Gauldal.