Monica Garberg er daglig leder ved Nabolaget Mat på Kvål. Den nyoppstarta restauranten åpnet dørene 14. juli, og driveren føler seg trygg på at det går rundt etter en måneds drift.

– Det går veldig bra, og vi har hatt god pågang både midt i uka og i helgene. Det er helt suverent, sier Monica.

TRAVEL: Monica Garberg er opprinnelig avdelingsingeniør for veterinærinstituttet i Trondheim. Hun vil fortsatt jobbe i byen, men samtidig vil hun ha ansvaret for Nabolaget Mat på Kvål.

Skiltmangel

Nabolaget Mat erkjenner at de har støtt på noen få utfordringer, en av disse går på at de fremdeles mangler skilt med logo. Monica poengterer at hun ikke er stressa med å få opp et skilt, fordi hun er bestemt på at restauranten blir stående.

– Det skal ikke ta så lang tid før det kommer skilt, men vi er ikke så stressa med det. Vi skal selge god mat og være der i mange år til, så skiltene kommer når de kommer, sier hun.

SKILTMANGEL: Inntil videre står fortsatt skiltene fra tidligere Kvål pizza og grill, Monica forklarer at deres skilt vil komme etter hvert.

Spent på høsten

Monica Garberg er opprinnelig avdelingsingeniør for veterinærinstituttet i Trondheim. I løpet av sommeren har hun lagt ned mye arbeid på restauranten, og hun tror det blir spennende når hun er ferdig med sommerferien og begynner på jobb i byen igjen.

Polsk kompetanse

På restauranten har de utenlandsk personell, som hovedsakelig kommer fra Polen. Monica erkjenner at de kan ha hatt litt språkproblemer, men legger til at de likevel får til å kommunisere.

– Vis hensyn

Hun legger til at hun er glad folk har stilt opp, og setter pris på at de som har besøkt restauranten. Monica ønsker folk vil være tålmodig nå fremover, da hun ikke kan bistå i like stor grad på restauranten fremover. Hun håper lokalsamfunnet viser hensyn, og gir de utenlandske innflyttere muligheten til å komme inn i lokalsamfunnet.

Unikt i Gauldalen

På en annen side trekker hun frem at dalføret har en unik kultur der mange møtes på tvers av aldersspennet. Hun kommenterer at innbyggerne i Gauldalen har flere spesielle arrangement, der alt fra ungdom til pensjonist samles. Monica poengterer at de vil arbeide videre, for å skape et enda tettere samhold i bygda.