Kjørte i amfetaminrus

Kjøreturen i Melhus endte med betinget fengsel og bot.

TINGRETTEN: Sør-Trøndelag tingrett er i Trondheim sentrum.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

37-åringen kjørte i amfetaminrus på Hovin, og er dømt til fengsel og bot.

Da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett, tilsto mannen at han hadde kjørt i amfetaminrus samt hadde vært i besittelse av sju ampuller med anabole steroider. Han vedtok også dommen.

Kjøreturen fant sted på dagtid 15. november i fjor, og han ble stanset på Hovin. Ifølge tiltalen hadde han brukt amfetamin før kjøreturen, og retten la til grunn at amfetaminrusen tilsvarte en promille på 0,5. Påtalemyndigheten hadde foreslått at mannen skulle dømmes til 21 dagers betinget fengsel og ei bot.

Siden mannen ga en uforbeholden tilståelse, fikk han strafferabatt. Tingretten dømte mannen til 18 dagers betinget fengsel, ei bot på 30.000 kroner og tap av førerrett i 12 måneder. Før han kan kjøre bil igjen, må han avlegge full førerprøve igjen.