Ulike skrivemåter

Det er Statens kartverk som godkjenner, eller ikke godkjenner, skrivemåten på steds- og gatenavn. Tidligere har de altså ikke godkjent Vagnild, Talsnes og Fordalen. Gårdsnavnet er Vagnilla i stedsnavnsregisteret, mens området skrives både Vagnil og Vagnill i matrikkelen.

For Talsnes er det Telsnes som i dag er godkjent skrivemåte.

I Singsås er det mange stedsnavn med «ford»: Elva Forda, Forddalen, Fordodden, Fordsetmoen og Fordosvollen, blant andre. Disse skrivemåtene er ifølge kartverket godkjent, med begrunnelse i at stedsnavnene uttales med tykk l, og ifølge norsk rettskriving skal det da skrives «rd». Kommunen har på sin side vedtatt å skrive Forbygda uten d, fordi de ikke ønsker en forvrenging av navnet til Ford-bygda.

Vil ha innspill

Ettersom kommunen har rett til å uttale seg om skrivemåten på stedsnavn, ber de nå derfor berørte i Midtre Gauldal om å komme med sine tilbakemeldinger. De som har rett til å uttale seg er eiere, festere og lokale organisasjoner som har særlig tilknytning til navnet. Andre kan også ta kontakt, men har ikke uttalerett ifølge stedsnavnsloven.