Elin Fallan Engen ved turistmagneten på Støren har drevet campingen siden 80-tallet. Opp gjennom disse åra har hun lært og opplevd mye, og snart kan hun også ta ferie.

– Det er vanskelig å rekke over alt, men man må bare gjøre det. Det går i ett, og det har blitt til en vane. Jeg har holdt på siden 1988, og har drevet i en del år nå. Og vi tok over her etter mine svigerforeldre, sier hun.

«BESTYREREN»: Elin er på jobb gjennom hele sommeren, og tilbringer store deler av dagene ved Støren Camping.

Generasjonshjelp

Elin Fallan Engen og sønnen Morten Fallan Engen har fullt opp med arbeid gjennom sommeren. Morten jobber opprinnelig som rørlegger hos Løhre VVS, ved siden av har han nok av gjøremål på campingen.

– Han har alt av vedlikehold med både hus og eiendom, kommenterer Elin.

TILGJENGELIG: Elin forklarer at hun ikke kan nyte alkohol under sommermånedene. – Midt på natta kan man få en telefon, og da må man bare kjøre hit, sier hun.

Ærekjær sønn

Moren beskriver sønnen som en altmuligmann, og hun roser Morten med at han får fikset det meste. På stedet ønsker en ærekjær Morten å ha seg frabedt å bli omtalt som et «unicum» av moren.

Ingen papirarbeid

Morten erkjenner gradvis at han er med på mye, og poengterer at han gjør alt annet enn å ta papirarbeidet. Ved siden av er det god hjelp mellom generasjonene, i tillegg er det besatt stillinger for sommerarbeidere ved Støren Camping.

– Vi har ungdommer, og de sitter både i kiosken, og er med på å vaske og mer til. Nå har jeg egentlig overlatt mye til skoleelevene, og det går veldig bra med at de får styre her, sier Elin.

ADVARSEL: Morten og Elin har opplevd at enkelte har slått opp telt ved elveøra. – Da har vi prøvd å forklare de at elva kan komme raskt, og at det kanskje ikke er så lurt å campe der, forteller Morten.

Vanskelig feriefølelse

Av og til hender det at hun kan ta en dag fri, men Elin gir uttrykk fro at hun likevel ikke får senket skuldrene. Hun forklarer blant annet at det er uaktuelt for henne å nyte alkohol i løpet av sommermånedene.

– Midt på natta kan man få en telefon, om at det har skjedd et eller annet. Det kan være alt fra at noen har blitt dårlig, eller det kan være noen som har kommet for å bråke, humrer Elin. Hun forklarer at hun ikke er kjent med at det har vært noen hendelser i år, men hun legger til at det har skjedd at lokale helter har besøkt campingen på natta.

– Det har hendt at enkelte har «ræset» og kjørt rundt, og styrt på her, humrer hun.

TURISTMAGNET: Det er omtrentlig 50 stykk som holder til fast ved Støren Camping. Elin forklarer at interessene hos gjestene har en fellesnevner med å fiske.

Usikker på hensiktene

Elin erkjenner å ikke inneha informasjon om de lokale heltene tar turen for å flørte med camping-jentene. Støren Camping holder normalt åpent hver dag fra 09-22, men det har hendt at Elin har ankommet campingen utenom kjernetida for å roe gemyttene. Da har det hendt seg at «bestyreren» har møtt opp «morsk» og fort skaffet kontroll på ulike hendelser.

Ambisjoner for gjestene

I løpet av den siste tiden har de hatt størst fokus på de sanitære forholdene ved Støren Camping, og hun forklarer at de har hatt flere tanker om å utvide tilbudet for gjestene.

Vedlikehold og gjøremål

Det er mye som skal vedlikeholdes og gjøres. Elin forklarer at det pågår flere prosjekter, ett av de går ut på å sette opp et nytt gjerde. Videre er det flere bygninger og verk som står for tur med både maling og stell.

– Sønnen min tenkte å gjøre litt forskjellig her om kvelden, da han kom hjem etter jobb. Også var det fullt av bobiler som sto, da var det ikke noe særlig å begynne med en gravemaskin, sier Elin.

TAKLY: Støren jeger & fiskerforening gir fiskemuligheter ved Støren Camping, og man kan anskaffe fiskekort gjennom kiosken hos Elin. Foto: Fredrik Lien

Hyggelige bemerkninger

Selv om det er mye som skulle vært gjort, mottar de likevel hyggelige tilbakemeldinger fra gjestene. Enkelte har kommet med bemerkninger om at det ikke oppleves som en camping, men snarere heller som en park.

– Det er litt koselig å høre sånt, sier Elin.

På 60-tallet var området rundt campingen stort sett fri for skog. I dag er det mange trær omkring plassen, ved siden av kan sola steike helt frem til 20-tida på de lengste sommerdagene. Elin gir uttrykk for at det skulle blitt ryddet litt trær igjen, for å skape tilgang for mer vind.

BEVEGELIG FISKE: Ved fiskevaldet i Gaula på Støren skal de tradisjonelle reglene for fiske følges.

Fornuftige tanker