Planene om et nytt hotell på Støren startet for et par år siden. Kulturavdelingen i kommunen ved Arnfinn Solem har i flere anledninger snakket varmt om et hotell i tilknytning til GSK for å kunne utnytte kurs- og konferansekapasiteten bedre, ved bruk av blant annet Kultursalen.

- Planene om et hotell nært opptil kultur og idrett følger tett opp under kommunens ønske om helhetlig attraktivitet. Det tar godt vare på næringer tilknyttet kultur og idrett, som var tema på det siste frokostmøtet vårt, sier leder Aina Midthjell Reppe i NiT Midtre Gauldal til Trønderbladet.

Behov for nytt hotell

Ideen om et hotell ble på nytt løftet frem i vinter da Johan Arvidsson presenterte planene for fotballhall på Støren for næringslivet. Næringslivet i kommunen har i flere år slitt med å få losjert inn gjester da Støren Hotel har begrenset kapasitet, spesielt nå som følge av vegbyggingen.

- Støren har en ideell plassering med vei og bane som kan utnyttes enda bedre. Opplevelsesnæringene er viktige i dalføret, og kan helt klart løftes frem enda bedre med et hotell her på Støren, mener næringslivslederen.

- Behovet for et stort hotell er tilstede, men må sees i sammenheng med ny fotballhall og GSK der man kan satse på utleie til idrettslag på treningssamlinger og kurs og konferansefasiliteter, fortsetter Midthjell Reppe.

Helt i startfasen

Det er ikke tatt stilling til når et eventuelt prosjekt skal stå ferdig. Kostnadsspørsmålet må også utredes. Flere mulige plasseringer for hotellet vil bli sjekket ut nærmere etter hvert.

- Planene er helt i startfasen, og det må sees etter investorer som er interessert i å satse på konseptet. Johan Arvidsson har allerede vært i kontakt med flere. Det neste nå blir vel å se på et forprosjekt for å få vurdert kostnader, samt få planene med i kommunedelplan for Støren, sier hun.

Marit Bjørgen-hotell?

Johan Arvidsson har foreslått å bygge et temahotell inspirert av kommunens egen skidronning, Marit Bjørgen.

- Tanken er å ha et museum på toppen av hotellet. Her kan man presentere Marits fantastiske skikarriere og samle alle medaljene hennes. Mange i Europa vet hvem hun er. Det kommer mange cruiseskip til Trondheim og vi kan sende turistene hit, sier han.

Arvidsson tok kontakt med Midthjell Reppe for å presentere ideen sin. Han har også vært i kontakt med Marits mor, Kristin, og hun skal være positiv til planene.

- Marit selv har også hørt om planene og vi tenker å ha et møte med henne når hun kommer til Midtre Gauldal, forteller han.

Positiv ordfører

Ordfører Sivert Moen kjenner ikke til hotellplanene så godt, men han liker forslaget om å bruke merkevaren Marit Bjørgen i en mulig hotellsatsing.

- Alt som Marit står for er viktig å få fram. Vi må hylle henne på en god måte. Det kan bli et spennende trekkplaster til kommunen. Når vi får bedre vei blir avstanden fra flyplassen og Trondheim enda kortere, sier Moen til Trønderbladet.

Også Aina Midthjell Reppe er begeistret for ideen om å bygge hotellet rundt tidenes mestvinnende vinterolympier.

- Det er naturlig å bygge noe rundt merkevaren Marit Bjørgen, men dette er på et tidlig stadium og må gjøres i samarbeid med Marit selv, om hun ønsker det. Det vil være naturlig å ta kontakt med henne etter hvert, sier hun.