Skiltene som varsler om at det er parkeringsavgift for plassene ved Melhus skysstasjon og på plassen ved Melhustorget, er fortsatt tildekket med svart plast. Parkeringsavgifta skulle innføres 1. juli, men er utsatt til 1. september. Daglig leder Anders Grønning i Melhus skysstasjon forteller at utviklinga av en parkeringsapp har tatt tid, og at skysstasjonen ønsker å være sikker på at den fungerer før parkeringsavgifta trer i kraft.

– Det har vært en del telefoner, og folk som skal til Syden ringer og spør om de kan parkere på plassene, sier Grønning.

HENVENDELSER: Daglig leder Anders Grønning er forberedt på å få reaksjoner på parkeringsavgifta, men sier at den er nødvendig.

Parkeringskaos

Styret i Melhus skysstasjon har slik Trønderbladet tidligere har omtalt, vedtatt å innføre parkeringsavgift fordi styret mener at det er den eneste muligheten for å få bukt med parkeringskaoset. Ifølge Grønning er det opp til 15 feilparkerte biler. Disse står blant annet langs kanten mot den ene pendlerparkeringa, og kan ifølge Grønning føre til farlige situasjoner.

Parkeringsplassen ved Melhus skysstasjon er svært populær siden en kan ta både tog og rutebuss derfra.

Parkerende får flere muligheter til å betale parkeringsavgifta. Skysstasjonen har en parkeringsautomat som har stått tildekket siden den kom opp, og i tillegg skal det settes opp en parkeringsautomat ved parkeringsplassen ved Melhustorget. Ved sistnevnte plass håper skysstasjonen at langtidsparkerende setter igjen bilen. Grønning forteller at en kan stå så lenge en vil der såfremt en betaler i henhold til ønsket parkeringstid.

Satsene

I tillegg skal folk kunne betale via en parkeringsapp. Satsen for én måned blir 100 kroner, uke koster 50 kroner og dagparkering 25 kroner.

For å sikre at den som har betalt for en hel måned eller ei uke faktisk får plass, blir det lagt inn melding i appen om at det ikke er mulig å betale når 80 prosent av kapasiteten på parkeringsplassen er fylt opp.

– Usikkerheten er om det blir nok plasser. Det vil bli færre parkeringsplasser siden plassene der det står 15 ulovlig parkerte biler forsvinner. Men vi setter inn fire ekstra plasser ellers på plassen, sier Grønning.

Pendlere kan sette igjen bilen enten på den oppmerkede plassen mellom Melhuset og Melhustorget eller på én av de to parkeringsplassene ved skysstasjonen.

– Et firma skal merke opp plassene, og en kan få gebyr om en står utenfor oppmerket felt, forklarer Grønning.

Tidligere var den ene plassen avsatt til et pilotprosjekt, og fylkeskommunen har avsluttet prøveperioden. Etterpå har ikke skysstasjonen hørt noe fra fylkeskommunen om hva som skjer med denne plassen, men har ifølge Grønning fått leieavtale med Melhus kommune og driftsavtale for begge de to parkeringsområdene ved skysstasjonen og den kommunalt opparbeidede plassen ved Melhustorget.

Ladestasjon

Skysstasjonen har også hatt planer om å sette opp ladestasjoner.

– Vi har ikke penger til ladestasjon og tør derfor ikke gå i gang med dette nå. Kostnaden er rundt 250.000 kroner. Foreløpig har vi fått negativt svar på søknad om støtte da vi søkte fylkeskommunen. Det følger dessverre ikke med penger med vedtaket om at det skal være ladestasjoner for elbiler, sier Grønning.