Søndag kveld rundt klokka åtte fikk Nicklas Strand (8) fra Melhus sin livs største opplevelse da han prøvde fiskelykken ved laksevaldet Nedre Løberg på Lundamo.

Etter å ha stått ved elvebredden i rundt tre kvarter nappet det plutselig i stanga. På wobbleren satt en 90 centimer lang laks på åtte kilo. Ikke småtterier for en guttunge på bare åtte år.

- Jeg sto med ryggen til da jeg hørte han rope på hjelp. Jeg stilte meg ved siden av ham og forklarte hva han skulle gjøre for å ikke miste den. Det er store krefter i laksen og på slutten måtte jeg ta over fiskestanga, sier stefar Olav Ingebrigt Rakbjørg til Trønderbladet.

Stor opplevelse for Nicklas

Med stefaren, moren, lillebroren og onkelen til stede, var det en stolt Nicklas som til slutt fikk laksen trygt opp på land.

- Å dra opp en så stor laks er nok det største Nicklas har opplevd hittil i livet, forteller Rakbjørg, som har fisket laks i mange år og som introduserte stesønnen for sporten.

Dette var bare tredje gangen Nicklas prøvde laksefiske, men han har interessert seg for fiske i flere år. I fjor sommer tok melhusgutten en fjellørret på nesten to kilo.

- Det er noe eget med laksefiske. Jeg prøver å fortelle han at det er folk som har fisket i Gaula i flere tiår uten å få fisk, sier han.

- Vil beholde laksen lengst mulig

Rakbjørg forteller at forholdene i Gaula var fin da laksen bet på. Elva var litt gromsete, noe som er en fordel.

- Hva skal dere gjøre med fisken?

- Vi må nok røke eller steke den. Selv ønsker Nicklas å ta vare på laksen lengst mulig, slik at han kan vise den fram til flere, ler melhusbyggen.

Skal vi tro Rakbjørg var ikke dette siste gangen Nicklas prøvde laksefiske.

- Det blir garantert mer fisking, han er bitt av basillen nå. Jeg fisker jo mye selv, så han får bli med på flere turer. Men det er klart at det er litt mindre tålmodighet med de minste, forteller han.

Se bildeserie øverst i artikkelen!