Det var i dag tidlig det ble oppdaget vannmangel på Hølonda. Kombinasjonen av varme og lite nedbør har ført til at det ikke lenger er vanntilførsel til gravplassen og kirka som står på Krokstad.

- Det er bare kirka som vi vet har en privat brønn, som har gått tørr. Det skal ikke være andre som er berørt, annet enn de som har vann fra denne brønnen. Slik vi har forstått det, så skal det kun gjelde kirka, sier Stian Bratlie som er driftsingeniør i Melhus kommune.

Innen kort tid vil det ifølge Melhus kommune bli tilkjørt en vannhenger til Hølonda, og tilhengeren skal bli plassert utenfor muren ved kirkens hovedinngang. Kirkeverge Kurt Rylandsholm forklarer at vannet til kirka kommer fra et tilsig fra en høyde lenger oppe, videre er det en brønn som har gått tom for vann i området.

- Vannmangelen ble oppdaget i 10-tida i dag, da det ikke kom noe vann fra springen. Det var verken vann i kirka eller ute, sier Rylandsholm.

For utenom gudstjenester og andre kirkelige handlinger vil toalettene være stengt inntil vanntilførselen er normalisert. Besøkende bes om å kontakte kirkevergen på 977 17 870 når det blir behov for etterfylling på hengeren, informerer fellesrådet på sine nettsider.

Kurt Rylandsholm er kirkeverge i Melhus.