– Det irriterer oss er at ugresset står høyt i miljøgata i Melhus sentrum, sier Mari og Ingeborg.

Mye ugress

De ønsker ikke å stå fram med  fullt navn, men forteller at de ofte ferdes i miljøgata i Melhus sentrum. På turene har de lagt merke til at ugresset har stått høyt rundt de plantede trærne, og at det generelt sett har sett uflidd ut. Også i blomsterbed ved kommunale bygg har det sett ustelt ut.

– Jeg kunne ha tatt et tak, men da ville jeg ha hatt kommunal lønn, sier Mari.

Damene reagerte på at mye av sommeren hadde gått uten at Melhus kommune hadde gjort noe med ugresset, og de viser til at private næringsdrivende har det mer stelt på eiendommene.

UGRESS: De to damene syntes det ikke ser pent ut i Melhus sentrum når ugresset får vokse vilt.

Rådmannen ble kontaktet

Trønderbladet tok torsdag kontakt med rådmann Katrine Lereggen som skulle ta opp med avdelinga Bygg og eiendom om hvem som har ansvaret for å holde det velstelt i miljøgata. Miljøgata (Melhusvegen) er fylkesvei, mens kommunen har ansvar for fortauene.

Tok straks tak i saken

Fredag morgen ringte Runar Lian som er forvaltnings-, drifts- og vedlikeholdsansvarlig i Bygg og eiendom tilbake.

– I starten av sommeren prioriterte vi områder rundt offentlige bygg, og vi har hatt miljøgata på lista. Når en kjører gjennom miljøgata er det lett at en ikke ser hvordan det ser ut der. Nå framskynder vi oppryddinga i miljøgata slik at det ser ordentlig ut. Vi vil rette en stor takk til de to damene som sa ifra, sier Lian.

Lian sier at folk gjerne kan bidra på frivillig basis, men at det er mest egnet i parker.

– Kommunen har en plan for sikkerheten, og det kan være en fare for helse og sikkerhet om folk skal holde på ved miljøgata. Hvis folk skal gå i gang på frivillig basis, gjør de det på eget ansvar, sier Lian.

Fornøyde sommervikarer

Like etterpå var Mathias Aune Ødegaard (16) og Eirik Østerås (17) i full sving med å få vekk ugresset i miljøgata, og den som håndterte gresstrimmeren var forskriftsmessig utstyrt med verneutstyr.

De fikk mye ros fra forbipasserende, og det varmet for de to sommervikarene. Begge er med i kommunens ung jobb-prosjekt der unge mellom 16 og 18 år får sommerjobb i kommunen.

– Vi har fått veldig gode og varierte arbeidsoppgaver, og vi går aldri lei, sier Aune Ødegaard som er med på ung jobb for første gang.

Østerås som for andre gang er med på ung jobb, forteller at han synes det er kjekt å ha sommerjobb.

– Det er trivelig at folk kommer bort til oss og sier at vi ordner opp for dem. Lederne i kommunen er greie, og vi blir tatt godt vare på av andre ansatte. Arbeidsmiljøet er godt, sier Østerås.