- Det ser egentlig helt forferdelig ut her, veien opp til et hus er helt opprevet. Det ligger store steiner ute i hagene hos folk, og det ser ikke noe fint ut her nei, forteller Malum.

Foto: privat

Flere berørte

Per Stolpnes er teknisk vakt ved Midtre Gauldal, han opplyser at mannskaper var ved Bjørgen i går. Han forklarer videre at det har kommet vann inn i to bolighus, og at det kan være en hytte som er berørt. I går kveld observerte han også noen gamle hus som lå lenger sør fra stedet, men han sitter ikke med opplysninger på om det har kommet inn vann i disse husene også.Les mer om mye nedbør på en gang ga flomstor bekk

- Det her er ikke et kommunalt område, verken veien eller bekken. Det her vil nok bli en forsikringssak for de berørte, sier Stolpnes.

Foto: privat

Privat grunn

Svend Malum forklarer videre at det er et privat veilag som har veien. På grunn av mye vann i området, var det ufremkommelig med bil på stedet. Malum forklarer videre at Mølabekken ikke hadde ødelagt veien, men at det sto så mye vann og masser over at det ikke gikk an til å kjøre over der.

- Vi måtte ha gravemaskin for å få til veien igjen. Den fikk vi åpna i går kveld, det er en bonde som driver med melk som måtte få veien åpnet igjen, sier Malum.

Foto: privat

Store nedbørsmengder

Malum forklarer han aldri hadde drømt om at det kunne komme så mye vann. Han tror årsaken er en kombinasjon av stor tørke, og store nedbørsmengder på kort tid. Malum la merke til svært store nedbørsmengder i går kveld, og han er overrasket over at det ikke kom en dråpe i Melhus.

- Synet som møtte meg var at det rant vann på begge sidene av flere hus, gjennom hagene og over veien hos folk. Jeg vil tro beboerne har tatt kontakt med sine forsikringsselskaper, og venter på takstmann. Det vil nok bli enda mer arbeid med gravemaskin dag, avklarer Malum.