Mølabekken i Singsås gikk torsdag kveld over sine bredder, og et hus har fått vann i kjelleren. Teknisk vakt i Midtre Gauldal kommune og brannvesenet er på stedet og bistår.

Foto: privat

Alarmsentraloperatør Ketil Sivertsen ved 110-sentralen i Midt Norge forklarer at en bekk gikk over sine bredder, og at et hus ble berørt.

- Det er en gravemaskin som jobber med bekkeløpet på stedet. Videre har vi brannfolk som sørger for at det ikke skal komme inn mer vann, sier Ketil Sivertsen ved 110-sentralen.

Foto: privat

Operasjonssentralen hos politiet opplyser at ett bolighus skal ha fått vann inn i huset mens en hytte muligens skal ha fått vann under gulvet.  Innringeren til politiet opplyste at gravemaskin ble tatt i bruk for å få ledet vannet vekk fra bolighus. Politiet fikk opplyst fra flomstedet at det ikke var fare for ras eller skade på veien.

Mye på en gang

Torsdag kom det 23 mm regn mellom klokka 16 og 17 på Kotsøy målestasjon. Nedbøren akkurat da var til sammenligning en tredjedel av all nedbør i juni. Meteorologisk institutt melder at den høyest målte timenedbøren på torsdag var nettopp på Kotsøy. Det kom regnskyll både på Østlandet og andre steder i Trøndelag, men aller mest på en time på Kotsøy.

Foto: privat

Det meldes om sol og høye temperaturer framover. Ifølge Meteorologisk institutt skal det ikke komme nedbør i dag eller i dagene framover. 11. juli ble det for øvrig målt 30,2 grader på Kotsøy målestasjon.

Foto: privat