Mest timesnedbør i Sør-Norge

Bekk har gått over sine bredder etter kraftig regnskyll. Den målte timesnedbøren var den største i Sør-Norge.

  Foto: privat

Nyheter

Mølabekken i Singsås gikk torsdag kveld over sine bredder, og et hus har fått vann i kjelleren. Teknisk vakt i Midtre Gauldal kommune og brannvesenet er på stedet og bistår.

  Foto: privat

 

Alarmsentraloperatør Ketil Sivertsen ved 110-sentralen i Midt Norge forklarer at en bekk gikk over sine bredder, og at et hus ble berørt.

- Det er en gravemaskin som jobber med bekkeløpet på stedet. Videre har vi brannfolk som sørger for at det ikke skal komme inn mer vann, sier Ketil Sivertsen ved 110-sentralen.

  Foto: privat

 

Operasjonssentralen hos politiet opplyser at ett bolighus skal ha fått vann inn i huset mens en hytte muligens skal ha fått vann under gulvet.  Innringeren til politiet opplyste at gravemaskin ble tatt i bruk for å få ledet vannet vekk fra bolighus. Politiet fikk opplyst fra flomstedet at det ikke var fare for ras eller skade på veien.


Flomstor bekk raserte vei i Kotsøy

Store mengder med nedbør førte til at Talsnesbekken i Kotsøy gikk over sine bredder.  Foto: privat

 

Mye på en gang

Torsdag kom det 23 mm regn mellom klokka 16 og 17 på Kotsøy målestasjon. Nedbøren akkurat da var til sammenligning en tredjedel av all nedbør i juni. Meteorologisk institutt melder at den høyest målte timenedbøren på torsdag var nettopp på Kotsøy. Det kom regnskyll både på Østlandet og andre steder i Trøndelag, men aller mest på en time på Kotsøy.

  Foto: privat

 

Klarte ikke å varsle kjempebygen på Kvål

Meteorologisk institutt så det kom en tordenbyge, men klarte ikke å forutse at det ble ekstremnedbør.

 

Det meldes om sol og høye temperaturer framover. Ifølge Meteorologisk institutt skal det ikke komme nedbør i dag eller i dagene framover. 11. juli ble det for øvrig målt 30,2 grader på Kotsøy målestasjon.

  Foto: privat