Flomstor bekk raserte vei i Kotsøy

Store mengder med nedbør førte til at Talsnesbekken i Kotsøy gikk over sine bredder.

ØDELAGT: Talsnesbekken førte til at Talsnesveien ble stengt, men at veien trolig vil bli satt i stand igjen til kvelden.  Foto: Ole Anders Talsnes

Nyheter

- Veien var stengt en stund, men den blir nok åpnet en gang i løpet av kvelden, forteller Anders Ole Talsnes fra Kotsøy.

Lokale krefter har møtt opp med traktor for å få i stand veien igjen. Anders forklarer at de ikke er like berørt som de på Bjørga ved Mølabekken. Samtidig poengterer han at det ikke er noen ved Talsnes som er berørt med hensyn til at vann har kommet inn i huset.

- Jeg fikk med meg at brannvesenet har vært ved Mølabekken. Det var flere hus som hadde fått vann i kjellerne der, forteller Anders.

Videre forklarer Talsnes at det er knappe ti stykk som er berørt av hendelsen. Han forklarer at årsaken til problemet er en stikkrenne under jernbanen som var for liten, og at det medførte oppdemninga. Ifølge Talsnes har Svevia vært på befaring, og de skal rydde opp i morgen.

- Den ødelagte veien er en fylkesvei, og det er i hvert fall to småbarnsfamilier som er berørt. Selv driver jeg en gård her ved Talsnes, men jeg bor på Hovin, forklarer Anders.

Les også om om boliger i Singsås som ble flomrammet