Alle tre heter Anders

Tre generasjoner har ikke bare samme navn, de har også samme hobby.

Anders Bolland senior, Anders Bolland d.y og Anders Bolland junior er ivrig opptatt av motorsport. 

Nyheter

10-åringen Anders Bolland har fått tilnavnet den yngre fordi tittelen junior allerede er i bruk. Hans far heter også Anders Bolland (39) og tituleres Anders Bolland junior. Bestefaren til Anders Bolland (10) heter også Anders Bolland (70) og har tilnavnet senior.

- Yngstemann er 11. eller 12. generasjon Anders, og navnet Anders kom inn på 1700-tallet, forteller Anders Bolland senior.

NM-runden

Felles for alle tre i tillegg til samme fornavn, er stor motorinteresse. Lørdag var Anders på 10 med på NM-runden i crosskart, og ble backet opp av pappa Anders som har kjørt på NMK Melhus' bane på Bollandsmoen siden 1989 og av bestefaren. Anders jr. kjører løp han også, mens Anders Bolland senior for øvrig som 69-åring kjørte i jubileumsløpet i fjor.

- Hele slekta blir engasjert. Jeg har faktisk bygd banen, forteller Anders Bolland senior.


Crosskart-talentet fra Gimse

Slik gikk det med Stinius i den første NM-runden

Crosskart-talentet fra Gimse

 

Fornøyd med kjøringa

NMK Melhus har fått den andre NM-runden for crosskart, og publikum følger spent med på prestasjonene enten det er av lokale utøvere eller utøvere fra andre steder i landet. 10-årige Anders Bolland har også vært ute på banen.

- Det gikk veldig bra og jeg er fornøyd, sier Anders d.y som begynte å kjøre crosskart i fjor.

Kjøretøyet hans kan komme opp i 60 km/t, mens utøvere med den største motorstørrelsen kan klare en fart på over 200 km/t.

- Alt er artig, men artigst er selve kjøringa, forteller 10-åringen som drømmer om å bli norgesmester.

Noen få jenter er med, og pappa Anders sier at det er plass til flere jenter i denne motorsporten.


NM-runde på Bollandsmoen og spel i Budalen

Lørdag kan du oppleve fartsfylt spenning på Bollandsmoen og i helga er det stor aktivitet på Storbekkøya musumsseter i Budalen.

 

Norgeseliten

Da Trønderbladet var innom Bollandsmoen, var utøverne i gang med de innledende rundene. Senere i dag kjøres finaler.

- Vi er så heldig at vi har fått norgeseliten hit. Denne gangen ble det kort vei for oss da vi skulle til et mesterskap. Tidligere har vi vært i Bø, på Gardermoen og i Sverige, forteller Anders jr.

Anders senior roser innsatsen til dem som har tilrettelagt for NM-runden i crosskart.

- Bollandsmoen er definitivt Norges beste anlegg for motorsport, og utøverne stortrives her. Det snakkes om at dette kan bli et regionanlegg, sier Anders senior.

NMK Melhus hadde invitert Melhus kommunestyre til å komme til NM-runden i håp om at politikerne kan være med på å få utvidet konsesjonen som NMK Melhus har slik at det kan bli flere stevner i året. Lisbeth Tiller (Frp), Sigmund Gråbak (Melhuslista) og Tore Johansen (Melhuslista) var de eneste av de 37 i kommunestyret som møtte opp.


Crosskart-NM for første gang i Melhus

Klart for ei fartsfylt helg på Bollandsmoen

Crosskart-NM for første gang i Melhus

 

Søndag er det også motorsport på banen.