Selv om vi nå befinner oss midt på sommeren, er det mye som skjer rundt omkring. På Bollandsmoen er det NM-runde i crosskart på lørdag etter at NMK Melhus har fått banegodkjenning for crosskart. I denne grenen er det kjørere helt ned i seksårsalderen.

Stinius Kvernrød fra Gimse er blant dem som konkurrerer i crosskart, og han kjørte i den første NM-runden som var på Gardermoen.

Lørdag og søndag er det mye aktivitet på Storbekkøya museumsseter i Budalen for der vises spelet «12 lod sølv» som handler om Anne Olsdatter som tar opp kampen om rettferd etter at hun blir voldtatt og gravid etterpå.

I 2016: Anne (spilt av Anna Eline Røttum) går i angst for hva dommen blir. Heldigvis blir hun frikjent, og dommen overbringes av lensmannen (Jacob Winsnes). I midten soknepresten (Per Olav Skjevdal).

Lørdag er det Setersmak på museumssetra, og der blir det salg av lokal setermat og andre lokale produkter, traktorparade, beretning om seterliv og innslag ved Budal ungdomslaget. Søndag er det fiskearrangementer ved Storbekkøya museumsseter og i Ramstadsjøen i regi av Norges jeger- og fiskerforbund.