NM-runde på Bollandsmoen og spel i Budalen

Lørdag kan du oppleve fartsfylt spenning på Bollandsmoen og i helga er det stor aktivitet på Storbekkøya musumsseter i Budalen.

GLAD I FART: Stinius Kvernrød (14) bak rattet i sin IC-cart R4 2017 med 125 kubikk KTM-motor.   Foto: Fredrik B. Lange

Nyheter

Selv om vi nå befinner oss midt på sommeren, er det mye som skjer rundt omkring. På Bollandsmoen er det NM-runde i crosskart på lørdag etter at NMK Melhus har fått banegodkjenning for crosskart. I denne grenen er det kjørere helt ned i seksårsalderen.


Crosskart-NM for første gang i Melhus

Klart for ei fartsfylt helg på Bollandsmoen

Crosskart-NM for første gang i Melhus

 

Stinius Kvernrød fra Gimse er blant dem som konkurrerer i crosskart, og han kjørte i den første NM-runden som var på Gardermoen.


Motorsport-talent fra Gimse

– Jeg drømmer om å kjøre VM i rallycross

På crosskart-banen får Stinius Kvernrød (14) utløp for det han elsker mest; fart og spenning.


Lørdag og søndag er det mye aktivitet på Storbekkøya museumsseter i Budalen for der vises spelet «12 lod sølv» som handler om Anne Olsdatter som tar opp kampen om rettferd etter at hun blir voldtatt og gravid etterpå.

I 2016: Anne (spilt av Anna Eline Røttum) går i angst for hva dommen blir. Heldigvis blir hun frikjent, og dommen overbringes av lensmannen (Jacob Winsnes). I midten soknepresten (Per Olav Skjevdal). 

 

Lørdag er det Setersmak på museumssetra, og der blir det salg av lokal setermat og andre lokale produkter, traktorparade, beretning om seterliv og innslag ved Budal ungdomslaget. Søndag er det fiskearrangementer ved Storbekkøya museumsseter og i Ramstadsjøen i regi av Norges jeger- og fiskerforbund.


Se bildene fra Budal:

Sommeren har kommet til museumssetra

Museumssetra i Synnerdalen hadde lørdag sesongåpning.