Flytting av fylkesveien vekk fra gårdstunet på Stranda er ført opp på førsteplass på prioriteringslista Melhus sender til fylkespolitikerne. Det forteller Stein Restad (Ap) som er glad for at formannskapet støtter innstillinga komité for teknikk og miljø kom med.

Veistrategi

Melhus er i likhet med andre kommuner bedt om å komme med innspill til Trøndelag fylkeskommunes strategiprogram for fylkesveier. Strategien gjelder for årene 2019-2022, og skal vise hvor det bør satses når det gjelder nye veier, asfaltering og bygging av gang- og sykkelveier.

Tidligere har fylkespolitikerne vært på befaring i blant annet Melhus, og utvalgsleder Gunn Iversen Stokke (Sp) sa i Trønderbladet at fylkespolitikerne ikke sitter på en pengesekk.

STOPP: Tidligere i år var samferdselspolitikere fra fylkeskommunen på befaring i blant annet Melhus, og ble blant annet tatt i mot av ordfører Gunnar Krogstad.

– Når vi har hele Trøndelag å kjempe imot, kan det bli tungt. Men vi jobbe over tid og kan ikke forvente å få penger med en gang. Det er viktig at vi lokalpolitikere har kontakt med våre politikere på fylkesplan, sier Stein Restad (Ap).

Ut av gårdstunet

Restad forteller at øverst på prioriteringslista for nye veier står flytting av gårdstunet på Stranda som er ved fylkesveg 708.

– Vi har fått opplyst at flytting vil koste 20 millioner kroner. Det er helt nødvendig å få gjort noe der fordi det er rett og slett trafikkfarlig slik det er nå. Takket være at kjentfolk kjører der, har det ikke skjedd ulykker. Men en skal ha i bakhodet at det er mange syklister på fylkesveg 708, sier Restad.

Om vinteren faller det snø ned fra låvebrua og kan treffe frontruter på biler slik at bilisten mister sikten.

Andre veier

Når det gjelder asfaltering, har formannskapet ført ferdigstillelse av Bennavegen på topp.

Gang- og sykkelveier står også på lista, og varaordfører Stine Estenstad (H) ivrer for en løsning for Brekkåsen slik Trønderbladet tidligere har omtalt. Estenstad forteller at hun har fått flere henvendelser etter artikkelen om trafikkforholdene på Brekkåsen og at folk ved for eksempel Åsvegen har tatt opp at også de ønsker forlengelse av 40-sone og fartshumper. Fredag skal Estenstad ha med seg fylkespolitikere på befaring for å vise fram hvordan trafikksikkerheten er på utsatte strekninger i Melhus.

– Vi har jo også Kaldvelldalen der folk i 30 år har ventet på gang- og sykkelvei, sier Estenstad.