Da Sarai Eiendom søkte om å få slippe krav om sperregjerde mot Vassfjellet, endte det med en større diskusjon i Melhus formannskap om det skal kreves gjerder ved boligfelt.

Potensielt beiteområde

Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Melhuslista og Fremskrittspariet ga utbyggeren Sarai Eiendom fritak fra kravet om sperregjerder. Senterpartiets tre representanter stemte imot. Sarai Eiendom har lagt ut boligfeltet Rønningstrøa på Løvset, og søkte om fritak fra kravet om et gjerde mot et potensielt beiteområde i Vassfjellet. Søknaden kom i forbindelse med at utbyggeren søkte om reguleringsendring.

– Det er snakk om et gjerde på 500 meter. Det ville blitt snedig med et gjerde som skulle stå som en ensom flekk og så kunne sauene gå rundt, sa Tore Johansen (Melhuslista).

Tore Johansen Melhuslista) (nr.2 fra høyre) mente et sperregjerde ved boligfeltet ville bli som en ensom flekk.

Ifølge flertallsgruppa dreier gjerdet seg ikke om inngjerding av hele boligfeltet, men en liten strekning i bakkant av boligfeltet. Varaordfører Stine Estenstad (H) sa i formannskapsmøtet at det ikke går beitedyr der nå, og at hun syntes det var strengt å pålegge utbyggeren å sette opp gjerde i fall det ville komme beitedyr en gang i framtida.

50.000 kroner

Den anslåtte kostnaden for gjerdebiten var ifølge ordfører Gunnar Krogstad (Ap) 50.000 kroner.

– Hvor mye skal formannskapet legge seg borti, spurte Krogstad.

Utmarksressurser

Senterpartiet mente derimot at det er viktig å ta vare på utmarksressurser, og Fritz Arne Haugen mente at selv om det blir et gjerde på et lite område, handlet det om å vise tankens makt.

– Det er utrolig mange steder det kan være utmark, sa Stine Estenstad som fikk flertall for forslaget om at gjerdeplikten ikke skulle kreves.

Åtte stemte imot gjerdekravet og tre for.

Etterpå sier Estenstad til Trønderbladet at det er bedre å ta en prinsippdiskusjon for å få et overordnet syn på gjerdekrav og at det burde være en konsekvent holdning som gjelder alle utbyggerne.

– Jeg har ikke tidligere hørt at det burde være sperregjerder på Løvset, sier Estenstad.

Utbyggeren har også søkt om reguleringsendring for å kunne utvide et område som er regulert for grøntstruktur. Dette området ønsker utbyggeren å legge overskuddsmasser fra anleggsarbeidet, og at deponiet senere kan bli planert og brukt som parkeringsplass for dem som skal på tur i Vassfjellet. Dette ble også innvilget.