Speiderpatruljen Gaffatroll vant kretskonkurransen i Trøndelag i april. Dermed gikk turen videre til NM i speiding. Patruljen dro sammen med andre trønderspeidere med to busser nedover til Nøtterøy. Der møttes 121 patruljer fra hele landet til dyst.

Melhus sin patrulje kom på tredjeplass, bare noen poenger bak vinneren. Så langt opp har aldri noen patrulje fra Melhus kommet før. Melhuspatruljen ledet etter første dag, og det var stor spenning da avslutningsseremonien tok til, med avsløring om hvordan sluttresultatet ble.

Mer speiding i sommer

Det var en sliten, men oppglødd gjeng som satt på bussen hjem. To ledere var med fra Melhus, Maren Qvenild Sneeggen og Arne Skarsem. Gaffapatruljen består av patruljeførere Kirsten Eidem, Sunniva Nordvik, Robin Trøan, Irja Røstum Stabell, Stine Berdal Skottvoll og Nadia Eggen.

I sommer skal flere av dem være hjelpeledere på Friluftsskolen, og noen skal på speiderleir på Stjørdal, så det blir nok speideraktiviteter i sommer også.

Allsidige oppgaver

NM i speiding er en konkurranse der det meste blir prøvd ut. Praktisk oppgave gikk ut på å spikke en værhane, førstehjelpsoppgaven var innom førstehjelp av hjerneslag og epilepsi.

Videre løp to av dem orienteringsløp, mens resten av patruljen løste teorioppgaver om kart, målestokk og karttegn. Surringer fikk de bruk for på Secret Impossible.

Matoppgaven var preget av Nøtterøys beliggenhet, til forrett måtte de tilberede blåskjell, videre med stekt kylling med potetmos og ristede grønnsaker, som ble avsluttet med steking av crêpe suzette med stekt banan og sjokoladesaus, alt utført med to gassbluss og i løpet av to timer.

Renhold og oppvask var også viktige deler av måltidet. Orden i leiren ble også poengtert, og samholdet i patruljen. Teorispørsmål om alt fra speiderhistorie til samfunnskunnskap om dagens regjering, ble avsluttet med spørsmål om ulike fiskearter og deres tilholdssted. Allsidighet, med andre ord.

Se bildeserie øverst i artikkelen!