Melhus skolekorps deltar på landsfestivalen for skolekorps i slutten av juni. Dette foregår i Bergen i det som dessuten er musikkorpsenes år.

– Norgesmesterskapet er lagt til samme helg og sted og det er naturlig for oss å delta i år. Dette er en del av langtidsplanen til korpset, sier dirigent Kjartan Klingen i en pressemelding. Det er første gang Melhus skolekorps deltar i NM under ledelse av Klingen.

– Tenk på få spille i selveste Grieghallen i Bergen. Tidligere har vi spilt i Olavshallen og gjort det bra i konkurranser, og for noen år siden spilte vi på operataket i Oslo, sier Klingen. NM blir en ny erfaring for korpset, men de har konkurrert mye tidligere. Sist sommer tok korpset 2. plass i gatemarsj i NM som gikk av stabelen på Gjøvik. Når korpset nå deltar i NM i Bergen bygger de videre på det de spilte i Trøndersk mesterskap i februar. Der fikk korpset mange gode tilbakemeldinger fra dommere og publikum og endte på en fin 3. plass.

Men selv om korpset hevder seg i toppen i Trøndelag, er det noe helt annet å møte gode korps fra hele landet.

– Nivået er høyt, men vi skal spille så bra at vi selv er fornøyd. Målsettingen er alltid klar, vi går for gull! Vi er best når det gjelder og koser oss på scenen. Uansett resultat blir Bergen en fantastisk avslutning på korpsåret. Det blir masse aktiviteter, konserter, marsjering og sosiale greier vi skal delta på. I tillegg får vi møte barn og ungdommer fra hele Norge som har samme hobby som oss selv, sier Klingen.