Midtre Gauldal kommunestyres utsettelse av feiing av piper i fritidsboliger får også konsekvenser for Melhus. Brannsjef Arild Karlsen i Gauldal brann og redning forteller at styret har bestemt at feiing av piper ikke blir innført for fritidsboliger i Melhus før ordninga er vedtatt av kommunestyret i Midtre Gauldal. Dermed blir det heller ikke krevd inn gebyrer for fritidsboliger i Melhus.

- Budsjettet er lagt ut fra at det skulle komme inn gebyrer fra begge kommunene, sier Karlsen.

Utfallet av kommunestyremøtet i Midtre Gauldal har fått komiteleder og kommunestyrepolitiker Mikal Kvaal (H) til å rase. Melhus og Midtre Gauldal samarbeider om felles brannvesen og felles renovasjonsselskap, og Melhus Høyre har ikke vært nådig mot naboene i sør.

– Melhuspolitikerne kan ikke sitte og se på dette. Gauldal brann og redning må bruke av egenkapitalen, sa Mikal Kvaal (H) i kommunestyremøtet i Melhus sist tirsdag og etter møtet gjentar han det samme overfor Trønderbladet.

Kvaal er meget kritisk til at kommunestyret i Midtre Gauldal utsatte saken igjen, og han oppfordrer melhuspolitikere om å ta opp saken i representantskapet og styret for brannvesenet. Han tok opp saken i forbindelse med at kommunestyret skulle behandle tertialrapporten.

Brannsjefen sier at budsjettet ble lagt ut fra at det skulle komme inn gebyr fra feiing av fritidsboliger, og at det må tas penger fra egenkapitalen om det blir underskudd i år. Under budsjettbehandlinga ble det vedtatt en klausul om at gebyret i Melhus øker med 18 prosent om Midtre Gauldal ikke blir med.

Når det gjelder Midtre Gauldal-politikernes forslag om å ha feiing bare hvert 12. år, sier brannsjefen at det er for sjeldent og at det i stedet bør være hvert sjette år.

- Vi mener at hvert 12. år vil føre til at det går for lang tid mellom hver feiing. Vi vet at det er mange feil og mangler. Først etter at feieren har vært i fritidsboligen, vet vi om det er mulig å ta sjeldnere feiing enn hvert sjette år, sier Karlsen.