Fornøyde elever, lærere og foreldre takket hverandre da den første ungdomsskoleklassen på Øya ungdomsskole på Kvål gikk ut.

Rektor Ole Jørgen Stevik på øya videregående skole på Kvål sa at de er fornøyd med det tilbudet de har skapt for ungdomsskoleelevene på Øya.

-Vi kan vel i dag si at vi har lyktes bra og kan fastslå at vitnemålene også forteller det, forteller rektor Stevik. I dag er det 60 elever ved ungdomsskolen og tilbudet vil nok utvides til at det blir 75 elever neste år.

Fornøyde foreldre

Lærer Arild Grønning har vært med elevene mye på turer og ute i friluft, takket hver enkelt elev med et par humoristiske bemerkninger for disse dagene og turene.

–De har vært givende og jeg gledet meg mere og mere til disse dagene, fortalte han. Foreldrene til elevene i avgangsklassen ga uttrykk for at de syntes tilbudet om ungdomsskole på Øya har betydd mye for dem. Ekteparet Elisabeth og Per Olav Krogstad, bosatt ved Hallguttuhavet i Tømmesdalen, var av dem.

–Vår sønn gikk det første året på Lundamo ungdomsskole og var utrolig skolelei, kanskje av forskjellige og flere årsaker. Det var en viktig årsak til at vi søkte om plass på Øya ungdomsskole, noe som førte til en mer fornøyd skoleelev og akseptable karakterer, fastslår ekteparet Krogstad.