Grunnvannsbrønnen ved Buen omsorgssenter i Melhus sentrum er gått ut av bruk fordi det har kommet sand og grus i brønnen. Sanden og grusen har ført til at pumpa har stoppet. Buen omsorgssenter er blant de byggene i Melhus sentrum som varmes av grunnvann.

Under Melhus sentrum er det store grunnvannsressurser, og disser er blitt kartlagt av forskere i samarbeid med Melhus kommune.

Investering

Ettersom brønnen ikke kan brukes, har kommunen vært nødt til å bruke strøm til oppvarming. Dette har ifølge rådmannen ført til at strømforbruket ved Buen omsorgssenter er blitt unødvendig høyt. Rådmannen har opplyser at det vil bli satt av en halv million kroner av driftsmidlene til å etablere ny forsyningsbrønn og returbrønn for grunnvann. Investeringa vil være lønnsom i løpet av fire år ifølge rådmannen.

Siden Melhus sentrum står foran en større utbyggingsperiode, ønsker rådmannen at de nye grunnvannsbrønnene dimensjoneres slik at flere utbyggere kan dra nytte av dem. Som eksempel nevner rådmannen utbygginga der Melhustorget står.

Mer forskning

Rådmannen opplyser i tertialrapporten at kommunen har søkt om nye forskningsmidler for å få utredet et fellesanlegg for bedre utnyttelse av grunnvannsressursene i Melhus sentrum.