– For to år siden var mannen min ute ved postkassen, og han var fem centimeter fra å takke for seg da en lastebil havnet i grøfta, sier Wigdis Rodø.

For 35 år siden flyttet familien inn i eneboligen på Brekkåsen. Siden da har det vært kraftig økning i både hus i nabolaget og trafikk på fylkesveien som går forbi. Flere bolighus ligger tett inntil veien og har hver sin utkjørsel. Wigdis Rodø forteller at det er med hjertet i halsen at de kjører bilen ut på veien. Det er svært dårlig sikt, og det hender at en må stå ute i veien for å stoppe biler som kommer på fylkesveien.

Mangler gang- og sykkelvei

Enda et boligfelt er planlagt på Brekkåsen, og det vil medføre til at hundrevis av nye beboere skal til og fra området. Rodø forteller at det er mye trafikk til og fra Brekkåsen skole og idrettsanlegget, og det er også mange gruslastebiler som kjører forbi. Bussruta starter på Brekkåsen og det innebærer en del tomme busser i tillegg til busser med passasjerer. Det er ikke gang- og sykkelvei langs fylkesveien.

– Det er livsfarlig å bo her og vi er redde for at det skal skje noe. Etter at Bjønnvegen ble stengt, ble det enda verre, sier Rodø.

Krysset Klemmets veg/Bjønnvegen ble stengt for å få ned trafikken i Klemmets veg, og det førte til at bilene i stedet havnet på fylkesveien. I nabohuset bor familien Langørgen, og Tove Langørgen forteller at de bor bare sju meter fra fylkesveien.

– Fylkesveien er så slitt at det kastes asfaltklumper opp på trappa vår, sier Langørgen.

RETT UT: Tove Langørgen bor i en enebolig som har utkjørsel rett ut i fylkesveien. I likhet med nabohusene ble dette huset bygd lenge før det ble så stor trafikk på fylkesveien. Beboerne har beholdt trærne mot veien for å dempe trafikkstøyen.

Bekymrede foreldre

Leder i foreldrenes arbeidsutvalg ved Brekkåsen skole, Lise Hågensen, forteller at foreldrene er bekymret for forholdene på fylkesveien.

– Barn og unge bruker veien når de går, løper og sykler, og voksne går her når de skal lufte hundene. Friluftsområdet vårt ligger like ved fylkesveien. Veien er smal og råskummel, sier Hågensen.

Vil se på strakstiltak

Varaordfører Stine Estenstad (H) ble spurt av beboere om hun kunne sørge for tiltak på veien, og Estenstad sier at denne fylkesveistrekninga ble avglemt da fylkeskommunens hovedutvalg for vei nylig var på befaring.

– Men de skulle besøke tre kommuner og hadde lagt opp ei rute slik at det passet veimessig. Jeg kan tenke meg å invitere hovedutvalget tilbake til Melhus, sier Estenstad.

Estenstad forteller at gang- og sykkelvei langs fylkesveien er satt høyt opp på prioriteringslista fra Melhus' side, men at det kan tid før den kommer. I stedet mener hun at det burde være mulig å få til strakstiltak som utvidelse av 40-sonen og flere fartshumper.

– I dag ville beboerne langs fylkesveien ikke ha fått direkte utkjørsel, men vi kan jo ikke stenge utkjørslene nå. Jeg kommer til å presse på for at gang- og sykkelveien blir bygd. Fylkeskommunen skal utarbeide en veistrategi, og vi kommer til å spille inn denne strekninga, sier Estenstad.

Områdeplanen som åpner for det nye boligfeltet på Brekkåsen, skal ifølge varaordføreren komme i høst. Varaordføreren sier at hun ikke kan forskuttere hvilken veiløsning det blir for det nye boligfeltet.