NÅ ER DET SLUTT PÅ BAKVAKTA: Siden Midtre Gauldal gikk inn i legevaktsamarbeidet, har de hatt bakvakt etter kontortid, mellom 16 og 20. Nå er det slutt.

Mindre enn én pasient per vakt

Nå skal denne ordningen altså skrotes. Fra legene har det lenge vært et ønske. De forteller at behovet for bakvakta er veldig lite. De har laget en oversikt, som ble presentert for politikerne under kommuestyremøtet torsdag.

- Beklagelig

I rådet for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne var de ikke enig med rådmannens innstilling om å avvikle ordningen

Bente Kaasen Enlid (Bygdelista) er leder i Helse- og omsorgsutvalget. Hun har tidligere vært kritisk til å legge ned tilbudet.

– Vi må se på realiteten i saken. Legene krever timelønn hvis ordningen skal fortsette. Det vil utgjøre nesten 700 000 kroner i året. Denne summen satt opp mot hvor mange pasienter de tar imot i snitt per vakt, gjør at jeg synes det er vanskelig å gå imot rådmannens innstilling. Det er beklagelig at det blir slik, men sånn er det. Hvis legevaktordningen blir avviklet, kan vi heller bruke de pengene på helsetjenester til en bredere del av befolkningen, sa Enlid.

Hennes partikollega Harald Rognes var ikke enig, og var den eneste som stemte imot å legge ned ordningen.

Marthe.Eid@tronderbladet.no

982 60 454