– Det var omtrent 400 startende, og det er rekord. I fjor kom det 250. Dette ble en kjempesuksess, sier Arne Kjøraas, leder i trimavdelinga i Gimse IL.

Kom tidlig

Sammen med Hjørvard Bjørnbeth og Anne Wirkola hadde han ansvar for Topp 4 som Gimse IL arrangerte på søndag. Startpunktet var ved den første parkeringsplassen i Skjetnemarka i Melhus, og Gimse IL hadde opplyst at Topp4 startet klokka 09.

– Klokka 08.15 var de første her, og de måtte holdes igjen slik at vi rakk å ha folk på toppene når folk kom dit. Det kom så mye folk at det gikk tomt for mat på matstasjoner og det må vi ta lærdom til neste gang. I tillegg ble det en del etterbestillinger på T-skjorter fordi vi ikke hadde nok, sier Kjøraas.

Ved startpunktet sto folk og trippet i iver etter å få komme seg av gårde.

Innom alle fire

Kjøraas forteller at det var veldig mange som gikk på alle fire toppene, og at mange barn gikk langt.

– Folk begynner å bli klar over at den første toppen er tøffest, sier Kjøraas.

I tillegg til deltakere fra Melhus, kom det også deltakere fra blant annet Ålen, Bjugn og Trondheim, opplyser Kjøraas.

– Det er flott at så mange har hørt om Topp 4, og det er positivt at det stadig flere vil benytte seg av tilbudet. Tilbakemeldinga var at folk var kjempefornøyde, forteller Kjøraas.

Tørt i terrenget

Turgåerne kom seg lett rundt i joggesko.

– Vi var heldige med været, og regnet som har kommet har ikke hatt mye innvirkning på terrenget. Løypa var lagt litt om for å unngå noen myrer, og det var tørt og fint i terrenget, sier Kjøraas.

Pensjonistene i idrettslaget tok seg av folk når de kom på toppen, og i tillegg stilte andre frivillige opp for å dra arrangementet i mål. I forkant var det ryddet langs stiene for å gi mer utsikt.

– Ryddinga vil fortsette slik at folk ikke får følelsen av bare å gå i skog, forklarer Kjøraas.