- Jeg valgte denne ruta fordi jeg så gjerne vil få oppleve midnattssola, sier Suchy.

Manuel Suchy kommer fra Tyskland, og bor nær grensa mot Tsjekkia. Han forteller at det har skjedd store forandringer i livet hans den siste tida.

FORNØYD: Manuel Suchy forklarer at kroppen fungerer bra. - Kroppen verker litt, men rumpa er ganske bra, humrer han på Sohlbergplassen ved den nasjonale turistvegen Rondanevegen. Foto: Fredrik Lien

Sluttet i jobben

- Jeg sluttet i jobben min, og jeg vil gjerne forsøke å starte livet på nytt igjen. Jeg vil veldig gjerne finne ut av hva jeg trenger i livet, og se mer av verden, forteller Suchy.

Suchy opplyser at han følte seg litt deprimert, og bestemte seg for å gjøre noe. Han ville derfor prøve noe helt nytt, og bli bedre kjent med seg selv.

- Jeg har aldri før tilbrakt så mye tid med bare meg selv. Jeg nyter bare soveposen, tenker på dagen, på hvordan dagene har vært. Dagene har vært fysisk tunge, så jeg sovner fort. Jeg nyter å sette opp teltet. og jeg nyter rutinene, sier Suchy.

CAMPING: I løpet av turen har han sovet i telt. Ved siden av syklinga har han i flere tilfeller latt sykkelen stå til fordel for å bestige ulike fjell. Foto: Fredrik Lien

Dette er hans andre besøk i Norge. Tidligere har han vært på Preikestolen med noen venner, men det er over ti år siden. Inntil den gangen var dette det nordligste punktet han noen gang har vært, i løpet av sommeren skal han nå Nordkapp, noe han ser spent frem til.

- Min mentale innstilling om å nå Nordkapp er sterk. Jeg vil veldig gjerne komme meg dit. Det er mulig jeg ikke når punktet innen 21. juni, men det skal gå bra om jeg kommer dit senere også, sier han fornuftig.

Manuel Suchy forklarer videre at å nå målet er ikke det viktigste lengre. Det er veien som er målet. Han skal fortsatt forsøke å nå Nordkapp innen 21. juni, men det skal fortsatt gå bra om han ankommer sin destinasjon på et senere tidspunkt.

Ønsket ikke råd

Manuel Suchy har bevisst unngått å lese om andres anbefalinger vedrørende å sykle til Nordkapp. Han vet at det står mye på internett med tanke på hvordan man bør legge opp en slik tur.

- Jeg vil helst unngå å avsløre ovenfor meg selv hvordan turen vil bli, aller helst vil jeg oppleve alt på egen hånd, humrer Suchy.

I løpet av turen har han snakket med noen få mennesker. Han sier at folks reaksjoner på hans ferd opp mot Nordkapp er litt ulike.

- Enkelte sier «kult» og andre gir uttrykk for at jeg er litt gal, men alle er støttende, forteller han opprømt.

PIT-STOP: Manuel Suchy fikk smake lokalt øl fra Hogna Brygg og pølse fra Eidsmo Kjøtt. - Jeg drikker ikke så mye øl, men det lokale ølet deres smakte godt. Det var litt annerledes enn det jeg er vant med i Tyskland. Pølsa deres var lik de jeg bruker å kjøpe hjemme, forklarer Suchy fornøyd. Foto: Fredrik Lien

En grei tur

Siden turen hans startet 20. april, og til i dag så har han møtt på noen utfordringer underveis. Han har blant annet gjort noen små reparasjoner på sykkelen, og i tillegg blitt nødt for å skaffe seg mer mat. Det å navigerer i fremmede land byr på noen utfordringer.

- De første to ukene av turen var litt vanskelige. Det var vrient å navigere i Frankrike, fordi jeg kan ikke fransk, sier Suchy.

KARTLEGGING: Manuel har reist helt alene med sykkel fra Tyskland. Han har fått mange opplevelser med den norske naturen, i tillegg har han sett sin første elg i livet.- Jeg synes den så veldig morsom ut, så jeg ble ikke særlig redd. Foto: Fredrik Lien

Han har også blitt utsatt for andre regler. For det er ikke tillatt å sykle på motorvei i Tyskland, men her i Norge er det stort sett lov å sykle langs E6. På Manuels tur i Gauldalen fra Oppdal mot Melhus han har hatt trøbbel med alle bilene som har passert han.

- Jeg har vinglet litt på kanten mens alle har kjørt forbi, det var litt skummelt med alle de store trailerne som kjørte forbi. Jeg har forsøkt å holde meg på innsiden av den hvite stripa, forklarer Suchy.

Fan av norsk natur

Manuel Suchy elsker den norske naturen. Han opplever at det er godt tilrettelagt for at man kan ferdes i naturen i Norge, slik er han ikke vant med hjemme.

- Jeg føler at alt er lov i naturen her. I hjemlandet, og ulike steder – så er det strengt forbudt å campe ute i naturen, forteller han.

UREDD: Ved toppen av Høgrunden bygget han en liten varde. - Det er mulig jeg kommer til å ta denne vakre turen om Norge igjen siden, forklarer han. Foto: Privat

Det siste han trekker frem er at han hadde heller ikke forventet seg at Norge kunne være så varmt. Han forklarer at i starten av sykkelturen var det uutholdelig. Slik at han unngikk å sykle midt på dagen.

- Jeg trodde det skulle være mye kaldere her. Det er rart å si, men jeg ønsker meg litt kjøligere temperatur når jeg sykler, forklarer Suchy.

Planen videre

Når han kommer hjem igjen vil han ikke ha de samme behovene som tidligere. Før jobbet han i et ingeniørfirma og tok grunnprøver, men nå tar han til takke med det han får.

- Jeg vil flytte nær sønnen min i Lörrach, og få meg en jobb på et supermarked eller noe lignende. Bare for å ha noe å livnære meg på, forteller Suchy.

LANGTUR: Vi har fulgt Suchy fra Venabygdsfjellet til hans ferd gjennom Gauldalen. Han elsker tilværelsen på sykkelen. På en annen side håper han på å få et nytt perspektiv på livet med turen. Foto: Fredrik Lien