Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på bjørn etter at det er påvist rovdyrskade på husdyr. Fellingstillatelsen gjelder i Midtre Gauldal og Holtålen.

- Det pågår en skadefellingsoperasjon. Det interkommunale skadefellingslaget er sendt ut, sier seniorrådgiver Anders Braa i Miljødirektoratet.

Braa opplyser at det er påvist skader som følge av rovdyrangrep.

Skader i Midtre Gauldal

Fire av skadene er i Midtre Gauldal mens en skade er i Aunegrenda i Holtålen, forteller seniorrådgiver Kjell Seljevoll hos Fylkesmannen. Den nyeste skaden er i Holtålen, og førte til at fellingstilatelsen er forlenget til fredag.

Det var i starten av juni at to bruk ble rammet av bjørneangrep. Seljevoll sier at bjørneskadene oppsto i Singsås.

Fra 1. juni fikk Fylkesmannen myndighet til å gi fellingstillatelse på rovdyr som bjørn, gaupe, ulv, jerv og kongeørn.

- Det er gjort DNA-funn, men vi kjenner ikke identiteten til bjørnen som er i området. For en bjørn er det ingen avstand å bevege seg fra Singsås til Aunegrenda, sier Seljevoll.

Seljevold anbefaler bønder som har sauer i det området bjørnen kan være i, om å ta en ekstra titt på sauene i helga.

Tidligere i år ble en bjørn skutt i Singsås. Bjørnen dukket opp rett før påske, og det ble gitt fellingstilatelse som et skadeforebyggende tiltak.

Kritisk til bjørnefelling

Naturvernforbundet mener derimot at bjørnebestanden må økes, og mener at bjørnebestanden er sterkt truet. Ifølge Rovdata er det 125 brunbjørner i Norge.

- Naturvernforbundet er meget bekymret fordi svært mange bjørner dør i Midt-Norge. Dette skjer på tross av at Stortinget har bestemt at det skal være mer bjørn enn det som finnes i dag, uttaler forbundet.

Seniorrådgiver Seljevold hos Fylkesmannen sier at det forsåvidt stemmer at det nasjonale måltallet er at det skal bli et større antall bjørner i Norge.

- Midtre Gauldal og Holtålen er langt unna det området der bjørnen har prioritet, sier Seljevoll.