– Det var helt vilt og det er jo straffbart ikke å stoppe for å hjelpe noen som er skadet, sier Roger Myren (51).

Myren bor i Trondheim, og er ofte på sykkelturer i Melhus og på Byneset. Det er første gang han har skadet seg under sykkeltur.

Lå midt i veibanen

Onsdag i 13.30-tiden gikk det galt da han syklet på fylkesveien på Fremo i Melhus.

– Jeg veltet på sykkelen og ble liggende midt i veibanen. En bil passerte uten å stoppe. Jeg tenkte at jeg ikke kunne bli liggende i veibanen, og jeg klarte å dra meg bort til veikanten. Tre-fire biler passerte uten å stanse. Etter 14 minutter kom en drosjesjåfør fra Klæbu taxi, og han stoppet og hjalp meg, sier Myren.

Myren hadde brukket nesen, knekt ei tann og ser skikkelig forslått ut. Etter uhellet ble han sykmeldt på grunn av skadene.

– Folk må ha sett at jeg lå der, sier Myren som etterpå skrev et innlegg på Facebook der han skrev at dersom noen skader seg og trenger hjelp, bør de ikke skade seg der han gjorde det.

Endelig stanset noen

Drosjesjåfør Roar Larsen forteller at han kom kjørende og at han plutselig så at Myren satt blodig og fortumlet ved grøfta ved Kneppet på Fremo. Dette er en rettstrekning.

–Jeg fikk stanset og sa ifra til en bussjåfør at jeg skulle ta meg av den skadde. Etterpå tok jeg med ham og sykkelen i drosjen, og kjørte til legevakta, sier Larsen.

Larsen synes det er rart at bilistene ikke så at Myren var skadet og trengte hjelp.

– Det var uunngåelig å se ham fordi det var veldig mye blod rundt ham, sier Larsen.

Pliktig til å hjelpe

Etterforskningsleder Geir Bakkhaug ved Heimdal politistasjon kjenner ikke til den konkrete saken, men sier på generelt grunnlag at folk er pliktige til å stanse og yte hjelp når de kommer til et ulykkessted.