Nesten en million i merforbruk

Per april har kommunen totalt sett et merforbruk på 952 000 kroner. I hovedsak skyldes dette at kommunen har mindre inntekter, enn de hadde budsjettert med. De fleste enhetene har så langt greid å bruke mindre penger, enn det som var budsjettert. Unntakene er rammeområdene tre, fem og sju: Kultur, fritid og voksenopplæring, NAV, Helse og familie og til sist Eiendom og kommunalteknikk.

Mindreforbruk i eldreomsorgen

Verdt å merke seg er rammeområde fire; Pleie og omsorg, som tidvis har hatt store utfordringer med merforbruk. De har per april et mindreforbruk på drøye 800 000 kroner. De ligger an til å gå i balanse ved årets slutt, men de skriver at det er usikkerhet i prognosene. Særlig på grunn av usikkerhet rundt utgiftene ved nye Støren bo- og dagsenter, og forsinkelsene ved ferdigstillelsen av nettopp dette bo- og dagsenteret.

Sykefraværet minker

Når det gjelder sykefraværet, er det positive signaler å hente ut av rapporten. I fjor lå snittfraværet på 9,4 prosent, enheten sett under ett. Per april er sykefraværet på 7,59 prosent. I fjor hadde enhet for Pleie og omsorg et sykefravær på hele 11,39 prosent. Per april er det på 7,71 prosent.

Finansinntektene har så langt i år sunket med 0,23 prosent. Årets tre første måneder startet dårlig, og kommunen tapte penger på sine pengeplasseringer. Men i april snudde det, og de øket verdiene. Prognosen for året under ett, er likevel at finansinntektene blir omtrent 600 000 kroner lavere enn budsjettert.