Da fire sjetteklassinger fra Gimse skole skulle gå fra skolen og til Trønderbladet, fant de fire tusenlapper på et fortau.

Under ei bru

- Vi har aldri sett tusenlapper før, forteller Rebecca Skjørstad (12) og Juni Mathisen (snart 12).

Sammen med Birk Fjelnset (12) og Jonathan Kregnes Kålås (11) gikk de over Gimse bru tirsdag rundt klokka 12.30. Rebecca forteller at hun var oppe i skråninga under E6-brua like ved Gimse bru da hun sammen med Birk, fikk øye på pengesedlene som lå på fortauet under brua. Fortauet går langs Gimsevegen.

Elevene viser hvor de sto da pengesedlene ble oppdaget på fortauet.

- De var ikke våte så de kan ikke ha ligget der lenge, forteller elevene.

Det regnet litt da de gikk fra skolen. De skulle til Trønderbladet i forbindelse med en skoleoppgave, og fikk altså litt av en opplevelse underveis. Etter at de fant pengene, gikk de sammen med en ungdom som kom gående på fortauet like etter at ungene oppdaget pengene, til Melhusbanken. Vegard Haugen i Melhusbanken forklarer at banken ikke tok imot pengene, men tipset om at de burde kontakte politiet for å melde fra om funnet.

Ukjent eier

- Det er stadig vekk noen som tar ut penger fra minibanken så det er vanskelig å vite om hvem som har tatt ut pengene om de er tatt ut i Melhusbanken, sier Haugen.

Krimvakta ved Heimdal politistasjon opplyser at ingen har meldt pengebeløpet savnet.