– Eiendom av de helt sjeldne

Midt i Støren sentrum ligger småbruket som nå er til salgs for nesten fem millioner kroner. Eiendomsmegleren er full av lovord, og er spent på responsen.
Nyheter

– Det er en sjelden eiendom. Det som er spesielt er beliggenheten; den ligger så sentralt til i sentrum. Likevel oppleves det som veldig skjermet og idyllisk. Når du lukker grinda bak deg, er du midt i en grønn oase, selv om du er midt i Støren sentrum, sier eiendomsmegler Anders Benum Kjeldseth i Meglerhuset Nylander.

Størenfirma planlegger nye boliger på Ler

Aune Utvikling fra Støren skal rive et gårdsbruk på Ler og bygge leiligheter der.


Pusset opp

Boligmassen består av trønderlån, stabbur, låve og eldre våningshus, og byggeår er 1866. Både bolighuset, låven, stabburet og tunet er betydelig oppgradert de siste årene, og eiendommen er ifølge annonsen og megleren svært velholdt.

– Den er veldig godt tatt vare på. Det som er gjort av oppgraderinger, er gjort med tanke på å ta vare på det sjarmerende uttrykket som folk forbinder med et småbruk. Det er en spesiell eiendom, sier Kjeldseth.

Låven er pusset opp til et selskapslokale i forbindelse med konfirmasjon på gården, og underetasjen er også tilpasset moderne hundehold.

Han skryter av eierne, som har pusset opp med moderne løsninger og høy kvalitet, samtidig som de har tatt vare på sjelen og historien i veggene og bruket.

Skal bygge stort i Soknedal

Under et møte med foreldre i Soknedal, lanserte kommunen store planer for et enda større og bredere oppvekstsenter. De vil også at det nye idrettsanlegget skal ligge ved skolen.


Nesten fem millioner

Oversikten på finn.no, hvor annonsen ligger, viser at eiendommen først ble solgt i 1996, da til 475 000 kroner. Deretter ble den solgt videre i 2001 til 900 000 kroner.

Lørdag 16. juni er det visning på eiendommen, som er prissatt til 4 950 000 kroner. Kjeldseth forteller at flere meglere har vært inne og satt en prisantydning, og at de alle har ligget i det samme sjiktet. Men han erkjenner at det er vanskelig å sette pris på en slik eiendom.

– Det er ikke et standard hus. Det er en totalpakke med hva man får. Det er en fantastisk eiendom, med en godt oppgradert boligmasse.

Småbruk til 9,7 millioner

Høy prisklasse på et småbruk på Løvset har ikke skremt potensielle kjøpere.


- Skiller seg ut

– Tidligere har vi sett veldig stor interesse og høye priser på småbruk i Gauldalen. Hva tror du om dette?

– Det svaret har vi ikke før vi får solgt. Men det er mange som drømmer om denne typen eiendom. Jeg har solgt mange småbruk i min tid som megler, men dette skiller seg litt ut, fordi det er så godt tatt vare på. Følelsen når man kommer dit er spesiell. Du går litt tilbake i tid når du lukker grinda. Samtidig er alt moderne og flott. Og du kan spasere til butikk og alt man trenge ri sentrum samtidig. Den har begge de kvalitetene, sier megleren.