Inviterte til ordførertur for 12. gang i Skaun

Ordfører Jon P. Husby samlet rundt 60 personer på tur til Djupsjøen og Pienehytta i Buvikmarka.

Ordføreer Jon P Husby foran sammen med Reidar Riaunet. 

Nyheter

Det ble en flott ordførertur med Jon P. Husby i Skaun onsdag kveld. Ordføreren inviterte for 12. gang til turen. Om lag 60 personer møtte opp ved skihytta til Buvik IL på Høybakken, for å ta turen inn til Djupsjøen og Pienehytta i Buvikmarka.

Ordførerne går foran og viser vei når de år etter år tar utfordringen fra Trondheimsregionens friluftsråd og inviterer sambygdinger og andre ut på tur, skriver Eivind Stende i en pressemelding til Trønderbladet.

Gjennom at ordførerne i Trondheimsregionen sammen med friluftsrådet har gjennomført 72 ordførerturer, har de bidratt til mye helse og trivsel for regionens innbyggere og viser at det er viktig å satse på friluftsliv og tilrettelegging for økt lyst til å dra på tur.

Turen inn til Djupsjøen gikk i flotte turområder med en interessant historie om blant annet grunnlaget for og historien bak I.C. Piene møller i Buvika. Djupsjøen var viktig da det var behov for vann til kraftproduksjon.

I. C. Piene (1832-1912) var en av Trøndelags fremste industrialister på 1800-tallet. I dag forbindes hans navn helst med det store mølleanlegget i Buvika.

Piene drev også snor- og båndfabrikk, han var en av drivkreftene bak moderniseringen og flyttingen av Trondhjems mek. Værksted og han var en av de fremste investorene bak papirfabrikken på Ranheim. I tillegg var han lokalpolitiker og stortingsmann for Høyre.

Alle som var med på turen fikk lodd og gevinst fra Trondheimregionenes friluftsråd.