– Her er det bare stillestående vann, sier Per Estenstad som bor i Sagtunet på Korsvegen.

Fikk oljeutslipp

Da det nye boligfeltet ble vedtatt, så politikerne for seg at bekken kunne bli et viktig landskapselement. Planen var å få mer vannføring i bekken. I stedet ble det oljelekkasje i bekken med påfølgende utslipp i Gaustadvatnet.

– Oljelensene er fjernet, men det ser likevel ille ut i bekken, sier Estenstad.

Bekken er gulbrun og full av alger, og den ser ekstra ille ut når det regner lite. Selv etter at det kom noen regnbyger, er det lite fart over vannet i bekken.

UTRIVELIG: Bekken er alt annet enn frisk og blå.

Lite tilføring

Prosjektleder Jan Morten Selbekk i Melhus kommune forklarer at alt overvann fra området ved Hølonda helsehus ledes ned til en kum og så ned til denne bekken. Også vann fra den gjenskapte Meieribekken/Korsveibekken føres dit.

– Vi har ikke annet vann enn det som havner i Meieribekken, og det kommer ikke vann fra taknedløp. Uten nedbør vil bekken tørke inn. I utgangspunktet er det ingenting å gjøre med dette, og beboerne må nok godta at det er slik i perioder med lite nedbør, sier Selbekk.

LITT BEDRE: Magnhild Estenstad tok med seg prosjektleder Jan Morten Selbekk og ordfører Gunnar Krogstad ned til bekken på onsdag. Da var det litt mer vann i bekken siden det hadde regnet.

Da det var offisiell åpning for sansehagen ved Hølonda helsehus, bad Magnhild Estenstad ordfører Gunnar Krogstad om å komme ned til bekken for å se på forholdene. Krogstad sier at han ikke vil kommentere saken før han har satt seg mer inn i den.