En melhusbygg er dømt til seks måneders fengsel for fire tilfeller av ruskjøring. Fengselsstraffen er gjort betinget, og Sør-Trøndelag tingrett setter som betingelse at mannen gjennomgår et program mot ruspåvirket kjøring.

I tillegg til ruskjøring, har mannen kjørt uten førerkort. Sjåføren er i 30-årsalderen, og er tidligere dømt for ruskjøring. Retten ila ham ikke bot ettersom mannen har en anstrengt økonomi. Da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett, tilsto mannen at han hadde ruskjørt og at han kjørte uten førerkort.  Retten mener det er betenkelig at mannen har ruskjørt flere ganger i løpet av kort tid.

Det ene tilfellet av ruskjøring var 1. mai i fjor da han kjørte utfor en vei på Hovin. Da hadde han en ruspåvirkning tilsvarende 1,2 promille. Bilen fikk materielle skader og mannen mener at han fikk hjernerystelse. I retten forklarte mannen at han var lei seg etter å ha fått ei trist melding om en venn. Det andre tilfellet av ruskjøring var 19. juli da mannen og en passasjer skulle til butikken. Da de møtte på en politibil, bestemte tiltalte seg for å stikke av. han kjørte inn på en skogsvei og holdt så høy fart som mulig. I enden av skogsveien ble han pågrepet av politiet.

Rettssaken startet 12. mars, og retten bestemte seg for å vente med å avsi dom inntil det var klart at mannen kunne gjennomføre programmet mot ruspåvirket kjøring. Mannen satte seg bak rattet og ruskjørte igjen 3. april, og var da påvirket av narkotika og tabletter.