En gjest som drakk alkohol mens han sto ute og røkte, førte til at Midttun kafé og pub i Budalen har fått en reaksjon fra Midtre Gauldal kommune.

Oppdaget ute

Securitas hadde 9. mars i år skjenkekontroll hos Midttun kafé og pub, og oppdaget da et brudd på alkoholforskriften der det står at det må påsees at gjestene ikke nyter alkoholholdig drikke eller medtar alkoholholdig drikke når de forlater skjenkestedet. Ifølge en rapport til Midtre Gauldal kommune tok en gjest kontakt med kontrollørene mens de satt i bilen, og at kontrollørene så at gjesten drakk av ølglasset. Gjesten hadde ikke virket overstadig beruset og tok senere med seg ølet og gikk inn da han var ferdig med å røyke utendørs.

Da skjenkekontrollen gjorde ansvarshavende i puben oppmerksom på avviket, beklaget ansvarshavende at dette ikke ble fulgt opp. Ifølge rapporten skyldes dette at det var stor pågang i baren med 20 gjester og at ansvarshavende var alene.

Reaksjonen

Etter at alkoholloven ble endret i 2016, kan kommunen tildele bevillingshaver et bestemt antall prikker før det fremmes en sak om inndragning av skjenkebevilling. Rådmannen har kommet fram til at passende reaksjon overfor Midttun kafé og pub er én prikk. Om et skjenkested i løpet av en periode på to år får til sammen 12 prikker, skal bevillinga inndras for ei uke.

Rådmannen har varslet formannskapet om at overtredelsen er å betrakte som et lite alvorlig brudd, men at det er likevel viktig at dette ble oppdaget og innrapportert. Ettersom rådmannen har fått myndighet til å gjøre vedtak i enkelte saker, har rådmannen vedtatt at Midttun kafé og pub får én prikk.

Midttun kafé og pub hadde søkt om å få redusert bevillingsgebyret for årene 2016 og 2017, og fikk avslag av formannskapet som mente at gebyrene var betalt og vedtakene ikke var påklaget innen gitt frist. Videre viser formannskapet til fastsettelsen av bevillingsgebyr må følge alkoholforskriften så lenge skjenkestedet velger å ha åpent hele året.