Mandag formiddag spratt prisen på bensin hos Esso Melhus helt opp i 16,76 kroner literen mens en liter diesel koster 15,73 kroner.

- Ærlig talt vet jeg ikke om dette er rekord. Det er ikke vi som styrer prisen, og vi følger veiledende pris, sier stasjonsbestyrer Grete Rofstad hos Esso Melhus.

Prisen på drivstoff styres altså ikke av de ansatte på bensinstasjonen, men av eierne. I forrige uke var det bebudet at drivstoffprisene skulle gå ned etter å ha nådd rekordhøyt nivå, men det har Rofstad ikke sett noe til.

- Bensin og diesel var ganske rimelig rett før prisen ble satt opp igjen. Det var mye mer salg søndag kveld og mandag morgen da prisen var lavere, og mange følger med på prisene. Men av og til må folk bare fylle. Vi har mange lokale kunder, og folk er flinke til å slutte opp om lokalbedriften, sier Rofstad.

Esso Melhus ligger i Melhus sentrum, og eierne har i flere år hatt planer om å bygge ny stasjon et annet sted i Melhus sentrum. Byggestoppen i Melhus sentrum har satt byggeplanene på vent.

Les også: Var stengt i mars på grunn av ombygging