Maken til haglbyge som torsdag ettermiddag gikk over Berkåk, har Midtre Gauldal-ordfører Sivert Moen aldri sett før. Det haglet så voldsomt at det var helt hvitt på bakken og Moen forteller at det var store hagl som kom.

- Jeg møtte haglbyga da jeg kom til Buvatnet og det var ganske heftig. Trafikken stoppet helt opp. Heldigvis var det så varmt på veien at haglkornene smeltet i hjulsporene, sier Moen.

Moen forteller at han aldri har opplevd en så omfattende haglbyge før. Selv om det altså var helt hvitt på veien og bakken, var det ikke glatt ifølge Moen.

Trykk på lenka så ser du filmen som ordfører Moen tok fra Berkåk Filmen

- Jeg skal til Tolga, men jeg får se været an, sier Moen på telefon litt etter klokka 19.

Litt senere på kvelden kom meldinga fra politiet om at E6 var stengt i Rennebu fordi ei elv har gravd seg under veien slik at den har kollapset. Natt til fredag ble E6 gjenåpnet.

Politiet meldte også at fylkesveg 502 Sundset i Rennebu ikke var farbar på grunn av store nedbørsmengder. Vannet har tatt med seg store steiner over veien.

- Politi og entreprenør er på stedet, gravemaskin rekvirert, meldte politiet klokka torsdag 19.40.

Ifølge Meteorologisk institutts værmelding var det torsdag sol fra skyfri himmel og 20 grader på Berkåk. Skogbrannfaren er ifølge Meteorologisk institutt meget stor.