Nå kan du få fiske gratis i Gaula

Uvanlig varm elv gir gode muligheter til å få fisk.

GRATISK FISKEKORT: Johnny Hustad og Støren jeger- og fiskerforening håper å lokke nye fiskere til Gaula med gratisk fiske de første fem dagene av årets sesong. 

Nyheter

Laksefiske forbindes kanskje med engelske lorder og dyre fiskekort, men det er slett ikke tilfelle under fiskestarten i Gaula. På Gaula natursenter kan du sikre deg gratis laksefiske de fem første dagene av årets sesong. Det er Støren jeger- og fiskerforening som deler ut gratiskortene.

- Vi har hatt tradisjon for å gjøre dette i mange år. Jeg har allerede fått henvendelser fra en god del interesserte, sier Johnny Hustad i fiskeutvalget i Støren Jeger- og Fiskerforening. Sesongstarten er ved midnatt, natt til 1. juni.

Uvanlige forhold

Han tror den store interessen har noe med de uvanlige forholdene det er i elva under årets laksestart. Det varme og tørre været har ført til at fisken har gått tidligere opp enn vanlig.

- Det er sjelden at det er slik i starten av juni. Jeg har hørt at det er observert fisk helt til Singsås og Rogstad, sier Hustad. Støren JFF tilbyr gratisfiske på valdene Støren vald, Sokna 2, og Vold vald.

- Disse valdene dekker et ganske stort og variert område med både stryk og høl, så man kan fiske med alle lovlige redskaper, sier Hustad.


Gaula er helt annerledes enn den pleier å være ved laksestarten

Den voldsomme mai-varmen gir lav vannstand og temperaturer i elva, som vi vanligvis mot slutten av juli. Det kan slå begge veier.

 

Gode sjanser for å få fisk

Han kan naturlig nok ikke love fisk, men mener det er gode sjanser.

- Det blir bestandig tatt fisk de første dagene, rart om det ikke skulle skje i år også, mener Hustad. Selv har han allerede landet årets første laks. Det skjedde i Bjøra i Overhalla, som åpnet fisket 15. mai.

- Jeg fikk en flott laks på 8 kilo. Det var like gøy som alltid, sier Hustad. 51-åringen har fisket i Gaula i 17 år, mens fiskegleden ble vekket av turer til Orkla med hans far. Og det er mye Hustad liker med å fiske laks.

- Oj, du har jo spenningen med å få en laks på kroken. Så er det det sosiale ved elva, en møter masse folk i sesong etter sesong, sier Hustad.


Frisk tur i Gaulfossen

Kajakkpadlere konkurrerte i Gaula, og erfarte at elva kan være både stille og barsk.

 

Ønsker en «folkefiskeelv»

Han er opptatt av at laksefiske skal være for alle.

- Vi kan ikke nekte for at mange av valdene er litt vanskelige å komme inn på, siden de leies ut gjennom hele sesongen. Men på Støren er det flere muligheter til å få kort til en grei penge, vi vil at Gaula skal være en «folkefiskeelv», sier Hustad. Ikke minst er dette viktig med tanke på å rekruttere nye laksefiskere.

- Det begynner nok å bli mye grått hår i både Gaula og andre elver. Derfor har vi i Støren jeger- og fiskerforening bestemt at alle medlemmer under 18 år får fiske gratis på våre vald, sier Hustad.