- Vi har fått godkjennelse for at v kan gå i gang med prosessen, sier Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon.

Fra 1. juni legges Melhus lensmannskontor ned, og blir innlemmet i politistasjon Gauldal som også innbefatter blant annet Midtre Gauldal. For ett år siden ble Melhus kommunes klage på at politistasjon sør skulle legges til Heimdal/Tiller og ikke til Melhus, avvist.

Politistasjon sør kommer altså på Heimdal/Tiller, men det er fortsatt i det blå når den blir bygd.

- Siden det har gått så lang tid før godkjenninga fra Justisdepartementet kom, må vi gå gjennom kravsspeifikasjonene igjen for å sjekke om de fortsatt er gyldige, sier Stokke som tidligere var lensmann i Midtre Gauldal.

Fire anbydere fikk bli med videre i prosessen, og Stokke sier at politiet ikke vet om de fire anbyderne fortsatt er interessert når det er gått så lang tid.

- Men det er en viktig beslutning at vi kan gå videre i prosessen, sier Stokke.

Trøndelag politidistrikt måtte få godkjenning fra to departementer fordi leien ville komme på over 100 millioner kroner for en gitt leieperiode ifølge stasjonssjef Elisabeth Eriksen. Politireformen ble innført av regjeringa i februar 2015.

Politiet har leieavtale for kontorene til Melhus lensmannskontor fram til april neste år og kommer til å benytte dem inntil videre ettersom det ikke er plass til alle som skal samles på Heimdal. Administrativt personale fra Melhus er allerede blitt overført til Heimdal politistasjon som altså ikke har plass til alle de ansatte som kommer fra lensmannskontorene som omfattes av den nye politistasjon sør.

Som følge av reformen skal Heimdal politistasjon, Melhus lensmannskontor, Klæbu lensmannskontor, Midtre Gauldal lensmannskontor og lensmannskontorene Holtålen, Røros, Oppdal og Rennebu slås sammen til Gauldal politistasjonsdistrikt. Hovedsetet skal være på Heimdal, mens lensmannskontorene i Midtre Gauldal og Oppdal opprettholdes som tjenestested.

Trønderbladet har kontaktet Justis- og beredskapsdepartementet for å få et svar på hvorfor det har tatt så lang tid å få gitt et svar til Trøndelag politidistrikt.

- Vi ønsker ikke å kommentere dette før Politidirektoratet/PFT har mottatt et brev fra departementet med en avklaring. Dette brevet blir sendt i løpet av inneværende uke, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver John Olav Kroken.

Etter at Trønderbladet bad om å få se brevet som Trøndelag politidistrikt har fått, ga Justis- og beredskapsdepartementet innsyn. I brevt står det at Justis- og beredskapsdepartementet har fått klarsignal fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet om at politiet kan gå videre med planene om å leie lokaler for ny politistasjon sør.

Trønderbladet har fått opplyst fra Heimdal politistasjon at stasjonssjef Elisabeth Eriksen er opptatt i møter på onsdag, og samme beskjed ble gitt da Trønderbladet var i kontakt med Heimdal politistasjon tidligere i uka.