Arrangementskomiteen bak familiedagen i Heggdalen på Gåsbakken lørdag er svært fornøyd med oppslutninga.

– Oppmøtet var bra når en tenker på at det bare var fem grader lørdag morgen. Været ble bedre og bedre utover dagen. I fjor var det så dårlig vær at vi ikke kunne arrangere familiedagen, sier Bård Gåsbakk.

Andeløpet

Mange tok turen til familiedagen, og små og store koste seg gjennom dagen. Høydepunktet var andeløpet i Kvennbekken.

– Vi solgte over 400 ender, og hele inntekta på 41.000 kroner går til Grendstuggu. Inntekten utgjør en tredjedel av utgiftene med drifta. Vi takker alle som har bidratt, og takker grunneierne for at de har vært så greie. Folk er flinke til å stille opp, og det betyr mye for arrangøren, sier Gåsbakk.

Vannføringa i bekken var liten så det var ikke lett for plastendene å ta seg fram til målstreken. Underveis måtte de få et lite puff fra arrangøren. Publikum sto tett i tett langs bekkekanten, og ungene heiet fram endene. Andre Reitan var konferansier, og var lett synlig der han sto i en påskekylling-kostyme.

Etter flere heat, ble det klart at vinneren var Annbjørg Trotland. Premiene var svært flotte, og hovedpremien var hotellovernatting i Åre for flere personer. Blant de andre premiene var dekk, pall med ved, grus, kjøtt og ostefat.

Mat utendørs

I kiosken ble det solgt drikke og noe å bite i. På grunn av bålforbudet ble grillen etter samtykke fra brannsjefen, plassert på terrassen til kiosken. En smidemonstasjon vinneren av skole-NM i yrkesfag, Niklas Moen Bjerkenås, skulle stå for, måtte utgå som følge av faren for gnister. Publikum fikk også musikalsk underholdning.Tema i år var western, og flere møtte opp i westernantrekk. Familiedagen fikk for øvrig besøk fra flere bygder utenom Gåsbakken, forteller arrangøren.

Suksessen i Heggdalen har fått arrangøren til å vurdere andre tiltak som kan samle bygda.

– Vi kan tenke oss å ha en storfest her, sier Gåsbakk.

Inntekten var altså til Grendstuggu på Gåsbakken, og forsamlingshuset har opplevd oppsving i det siste.