Nye Veier har signert rammeavtale om riving med entreprenørene AF Decom og SG Entreprenør. Oppdraget omfatter 150 hus på omtrent 70 eiendommer på E6-strekninga Ulsberg-Åsen.

Trønderbladet har tidligere skrevet om husene som må rives og hvem som fikk kontrakten. Nå er altså kontrakten underskrevet, og Nye Veier uttaler på sin nettside at kravet til kompetanse, gjennomføringsevne og HMS ble tillagt større vekt enn pris.

Nye Veier opplyser at rivinga kommer i gang for fullt etter sommerferien. Alt fra gårdsbruk til garasjer skal rives. Veiselskapet peker på at det har foregått en rivende utvikling når det gjelder hvordan hus blir tatt ned. I stedet for sprenging og hamring med kuler, blir husene ofte tatt ned bit for bit. I Melhus er det mange hus som allerede er innløst, og Trønderbladet har tidligere skrevet om gården til familien Nideng på Kvål som må rives. Den skal gjenoppbygges nede ved Gaula.

Noen av husene kan ifølge Nye Veier bli tilbudt nødetatene slik at de kan få øvingsobjekt, og det kan innebære at innløste hus blir tent på.

Nye Veier har tdligere varslet at selskapet vil prioritere E6-strekninga Kvål-Melhus sentrum, og antyder byggestart høsten 2019. Tidligere har prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan lovt at byggestarten skulle være neste sommer. Veiselskapet ser for seg at strekninga Ulsberg-Melhus sentrum kan være ferdig i 2027 eller 2028.